Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '19

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlık İçin En İyi Ülkeler

Şimdiye kadar yazılarımda yurtdışı iş alanında hangi ülkelerde ne bulabilirsiniz bunlardan bahsettim. Bu yazım yine yurtdışına yönelik ancak sağlıkla ilgili. Sağlık herşeyden önemli ancak insanoğlu sağlığı ile ilgili çeşitli sorunlarla karşılaşıyor ve böyle durumlarda bunu çözmek için elinden geleni yapıyor. Günümüzde sağlık sorunu yaşayan birçok kişi çare bulamadığı sorunlarına çözümü yurtdışında farklı ülkelerde arıyor. Bu noktada bu yazımda yurtdışında sağlık alanında en fazla talep gören ilk 5 ülkeden bahsedeceğim.
 
Sağlık insanın sahip olduğu en değerli şey. Varlığında kıymetini anlayamadığımız sağlığımız en küçük bir olumsuz durumda ne kadar önemli ve değerli olduğunu hissettiriyor. Gündelik yaşamda en basit eylemler bile sağlıksız olduğumuz dönemlerde kabusa dönüşüyor, canımız hiçbir şey yapmak istemiyor.
 
Son yıllarda sağlık yatırımlarıyla çok kaliteli ve kapsamlı sağlık hizmeti veren özel hastanelerin açıldığı Türkiye, dünyada sağlık turizmiyle öne çıkan ülkeler arasında. Hastalığına şifa arayan binlerce kişi dünyanın farklı ülkelerine seyahat ederek sağlık hizmeti alıyor. Sağlık hizmetinin pahalı olduğu ülkelerden daha ekonomik ve kaliteli sağlık hizmeti verilen ülkelere doğru hasta geçişi yaşanıyor.
 
Meksika: Orta ve Güney Amerika bölgesinde kaliteli ve kapsamlı sağlık hizmeti sunan Meksika, özellikle Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarının sağlık hizmeti almak için sıklıkla ziyaret ettiği bir ülke. ABD vatandaşlarının yanı sıra Meksika’yı Brezilya, Arjantin, Peru, Panama, Kolombiya, Venezuela gibi ülkelerden de hastalar tercih ediyor. Meksika’yı her yıl 1.5 milyon hasta ziyaret ediyor.
 
Hindistan: Yılda 300 binden fazla yabancı hastanın ziyaret ettiği Hindistan, tıp dünyasında bilişim teknolojilerinden en iyi yararlanan ülkelerden. Ağırlıklı olarak Güneydoğu Asya ülkeleri ve Çin’den hasta ağırlayan Hindistan’da sağlık turizmi geliri yıllık 4 milyar doları aşıyor.
 
Tayland: Özellikle plastik cerrahi operasyonlarıyla öne çıkan Tayland, estetik ameliyat, botoks, obezite cerrahisi, genital bölge beyazlatma, cinsiyet değişimi gibi operasyonlarda olan başarısıyla tanınıyor. Her yıl 1.5 milyondan fazla hastayı ağırlayan ülkede sağlık turizmi önemli bir döviz kaynağı.
 
Brezilya: Brezilya da tıpkı Tayland gibi plastik cerrahi operasyonlarıyla öne çıkıyor. Özellikle Amerika kıtasındaki hastaların tercih ettiği Brezilya’yı yılda 300 binden fazla yabancı hasta ziyaret ediyor. Brezilya’da tedavi masraflarının uygun fiyatlı olması birçok kişi için hem tatil hem de operasyon anlamına geliyor.
 
Singapur: Refah seviyesi çok yüksek olan Singapur, nitelikli tıbbi tedavi imkanlarıyla yabancı hastaların sıklıkla ziyaret ettiği ülkelerden. Özellikle onkoloji, genel cerrahi, kardiyoloji ve organ nakli bekleyen hastalar Singapur’u ziyaret ediyor. Singapur’u sağlık turizmi nedeniyle yıllık 750 bin kişiden fazla kişi rotasına ekliyor.
 
 
Toplam blog
: 19
: 516
Kayıt tarihi
: 23.10.13
 
 

32 yaşındayım. Belli başlı yurtdışı deneyimlerim var. Yurtdışında işçi olarak bulundum yıllarca d..