Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '09

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Sağlık için iki küçük formül

Sağlık için iki küçük formül
 

Doğal sermayemiz sağlığımız. Onu en iyi şekilde korumak görevimiz. Bunun için küçük, yapılması pek kolay iki formül önermek istiyorum.

Yıllardır, gerektiği zamanlarda ailemizde uygulanan birinci formül;

Pek çoğumuzun bildiğini tahmin etsem de, bir kez daha hatırlatmakta fayda olacağını düşünüyorum.

Kışın gelmekte olduğunu hissediyoruz, havalar soğumakta. Yağmurlu bir havada, ıslak ayakkabılarla eve döndünüz, veya ayakkabılarınız, botlarınız kar suyunu emmiş. Ayaklar buz gibi. Üşüyorsunuz, içiniz titriyor.

Hemen küçük bir leğene sıcak su doldurup ayakları bu sıcak suda 15 dakika bekletiyorsunuz.. Su, ayağın dayanabileceği kadar sıcak olmalı, ılıdıkça, sıcak su ilave ederek canlı sıcaklık korunmalıdır. Hastalanmadan, olası bir ihtimali, kapıdan kovmaktasınız. Bizim ailede buna "hastalık karşılaması" diyoruz. Bilhassa kışın bu uygulama, sağlığın korunması açısından oldukça faydalıdır.

İkinci formül:

Sağlıklı olmanın esasını "damarsal sağlık" oluşturuyor. Yani dolaşım sistemi (kardiyovasküler sistem) normalse, genel olarak sağlıklı olmaktan bahsedilir. Dolaşım sisteminin baş düşmanı damar içinde oluşan plaklardır. ( LDL kötü kolesterol) Bu plaklar damar çapının daralmasına ve damarın iç cidarının sertleşmesine sebep olmaktadır. Tıpta, ateroskleroz, halk ifadesiyle damar sertliği denilen bu durum tıp otoritelerince geriye dönüşsüz olarak nitelense de, Kafkas kökenli bu formül olayı, %35 nisbetinde iyileştirmede başarılı olmaktadır.

Aşağıda izahını yapacağım formülü 14.mart.2007 tarihli Hürriyet gazetesinde görüp uyguladım, Bizzat olumlu netice aldığım için güvenle buraya yazmaktayım.

Damar sertliği, ilk yaşlardan itibaren, yavaş yavaş oluştuğundan ilk senelerde fark edilmez. Yanlış beslenme ile yakın ilişkilidir. Yakında yanlış beslenmeyi de ele almak istiyorum. Gelelim formüle:

Sekiz su bardağı limonun suyuna, kırk diş ezilmiş sarmısak ilâve edilip, cam bir kavanozda, ağzı pamuklu bezle kapatılarak, serin ve karanlık bir ortamda 25 gün bekletilecek. Bu süre zarfında, ezilmiş olan sarmısaklar limon suyunda eriyerek, homojenize, koyu bir kıvam oluşacaktır. Sonra pamuklu bezin yerine normal kapağı kapatılan kavanoz, buz dolabına yerleştirilecek.. Her sabah, kahvaltıdan yarım saat evvel, dört çay kaşığı, ağızda oyalanarak yutulacak. Ara vermeden, kavanoz bitene kadar devam edilecek. Biraz kokudan şikâyet edilse de sağlık için vazgeçmeye değmez. Şeker, bal gibi ilâveler yok, yutma işleminin sonrasında, bir bardak ılık suyun yardımı kâfidir.

Bu alternatif olayın herhangi bir yan etkisi, zararı yok, kür bitince, farkı, fark edeceksiniz. Hattâ kronik tansiyonu olanlarda da gözle görülür bir iyileşme saptanabilmektedir. Kılcalları bile açtığı söylenen bu uygulama ile, hafızada performans artışı, dolaşım sisteminde güzellik, kalbin yorulmasını önlemek, rahat nefes almak, ve artan vücut direncine ek olarak bağışıklık sistemine yardımcı olmak gibi güzellikler sayılmakta. Yılda bir kez uygulanması tavsiye edilmektedir.

Sağlıklı olmak çok önemli, beraberinde, neş'eyi, mutluluğu, üretim artışını pekçok pozitif şeyleri getiriyor. Sağlıklı insanın hayata bakışı bile farklıdır. Öncelikle herkes kendi kendinin doktoru olması gerekmez mi?

Herkese, sağlıklı ve mutlu günler ....

Gül Alkan.

 
Toplam blog
: 344
: 1671
Kayıt tarihi
: 09.04.09
 
 

Özel bir finans kuruluşundan emekliyim. Hayatın her aşamasını acısıyla tatlısıyla yaşamış biri ol..