Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '14

 
Kategori
Spor
 

Sağlık için Spor

Sağlık için Spor
 

Sağlık için spor


Teknolojinin insanı büyük bir rehavete sürüklediği bir çağdayız. Oturduğumuz koltuktan tv kumandasına uzanmak bile bizim için büyük bir iş. Çamaşırı, bulaşığı makineler yıkıyor, köy çeşmesinden su taşıma devri de bitti. Bari apartmanlarımız çok katlı da merdiven inip çıkıyoruz diyorduk onun da çaresini buldular: Asansör

Peki nereye gidiyoruz böyle? Darvin’in evrim teorisi doğruysa atası maymun olan insan neye dönüşecek acaba? Bunun cevabı tembel hayvan olabilir mi? Neyse işin şakasını bırakıp konumuza geri dönelim.


Sağlık için spor yapın”

  

Uzmanlar uyarıyor “Sağlık için spor yapın.” diyor. Çeşitli yürüyüş etkinlikleri düzenleniyor, insanlar reklamlarla bilinçlendirilmeye çalışılıyor.

Ee bizler ne yapıyoruz: ileride evin en şerefli köşesini kapacak olan spor aletleri alıyoruz ya da spor salonlarına çevre edinmek, hava atmak için gidiyoruz. Bu arada spor salonuna gidip de ” Kilo vermemişim ama sıkılaşmışım.” demek de pek bi moda oldu bu aralar. Her şeyi tükettiğimiz, değersizleştirdiğimiz bu devirde en azından kendimize değer verelim ve lütfen spor yapalım.

“Bir davranışın alışkanlık haline gelebilmesi için onun 21 gün tekrarlanması gerekir”

Ha bu arada uzmanlar yine uyarıyor bir davranışın alışkanlık haline gelebilmesi için onun 21 gün tekrarlanması gerekiyormuş.

Benden hatırlatması. Bol sporlu günler dileğiyle.

Sağlık İçin Spor

 
Toplam blog
: 6
: 113
Kayıt tarihi
: 19.02.14
 
 

16 senelik tenis oyuncusu müteakiben aktif tenis yorumcusuyum. Tenisi ülkemizde hakettiği yere ul..