Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '06

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlık olsun...

Sağlık olsun...
 

Günde dört mevsimi yaşatır İstanbulluya, İstanbul’un havası...

Yağmur şiddetini artırarak yağmaya devam ediyordu… Yağmurlu havalarda içimi bir sıkıntı basar. Sıkıntımı atmak için çayımı demlemiştim. Çayımı fincanıma doldurup, keyif yapmayım düşüncesiyle, kuruluverdim camın kenarına. Dışarıda karla karışık yağmur yağıyor…

Oturduğum yerden ,ana caddeyi rahatlık görebiliyorum. Biraz ileride Haydarpaşa Numune hastanesini, Gata Askeri Hastanesi ve Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük ve modern Kalp ve damar hastalıkları hastanesi Siyami Ersek… Ve yoldan geçen ambülânsların siren sesleri… Günde onlarca geçiyor, ben alıştım bu seslere... Çok iyi anlıyorum, hastasını hastaneye yetiştirmeye çalışanların üzüntülerini, acılarını (hastalarımıza acil şifalar) Ailemizden, eş dosttan birçok kişiyi götürmüştüm aynı şartlarda hastaneye…

Dr Siyami Ersek Kalp ve Damar Hastalıklar Hastanesi Poliklinikte muayene olacak hastalar randevu almaları gerekmektedir. Konuyla ilgili olarak hastane tarafından yapılan açıklama; Hastanemiz özel dal ihtisas hastanesi olması ve kalp alanında Türkiye’de haklı bir şöhrete kavuşması nedeniyle; hem ülkemizin çeşitli bölgelerinden hem de 13 milyon nüfuslu İstanbul ilinden aşırı talep görmektedir. Özellikle son dönemde S.S.K hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesiyle SSK’ya bağlı hastaların da hastanemizde sevksiz muayene olması, Koşuyolu Kalp Hastanesi’nin Kartal İlçesine taşınma süreci, hastanemize olan talebi daha da artırmıştır.

Hastanemiz 570 yataklı olup; Eko, Efor, Talyum, Holter, BT, Doppler, Bronkoskopi, Angio gibi tedavi sürecinde önem arz eden tetkiklerin ve bu tetkiklere bağlı olarak Balon (PTCA), Stent gibi işlemlerin, bypass ve diğer küçük-büyük ameliyatların yapıldığı bir merkezdir. Yapılan tüm bu tetkikler ve operasyonlar ancak belirli sayıda hastalara bakıldığı zaman sağlık açısından bir anlam taşımaktadır. Aksi takdirde aşırı yığılmalar, uzun kuyruklar ve uzun randevu tarihleri meydana gelmekte ve hastanın sağlığı açısından risk oluşmaktadır.

Hastanemiz bu nedenlerle randevulu hasta bakmakta ve her poliklinikte 25 hasta olmak üzere toplam günlük 400 hastaya hizmet vermektedir. Poliklinik randevuları 10 iş günü sonraya verilmekte böylelikle toplam 4.000 hastanın randevu talebi karşılanmaktadır.

Bu nedenlerle, Hastanemizde muayene olmak isteyen vatandaşlarımız 0216 418 36 10 (4 direkt hat bağlantılı) numaralı telefonu arayarak randevu alması gerekmektedir.

Mesai saatleri içerisinde ayaktan hastanemize başvuran hastalarımız ana bina mavi kapı girişinde yer alan randevu sekreterliğinden randevularını alabilirler.

Sevgiyle, sağlıklı kalın…

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..