Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sağlık olsun...

Sağlık olsun...

SEVGİLİ OKURLARIM; Sağlık, atalarımızın söylediği gibi insan hayatında en önemli konu ve her şeyin başı.

Biz insanlar sağlığımızı her şeyin üstünde tutmalı ve korumalıyız: Sağlıklı yaşamak bilinçli olarak düzenli aralıklarla spor yapmalı ve dengeli beslenmeliyiz. Özellikle topraktan aldığımız yeşil gıdalar ile meyve ve sebze tüketimine dikkat etmeli ayrı bir önem vermeliyiz. Faydalı gıdalarla beslenirken vücudumuza zarar veren yiyecek ve içeceklerden uzak durmalıyız. Vücudumuzun ve iç organlarımızın sağlığının devamlılığı içinde belirli zamanlarda hekim kontrolünde vücut taraması yaptırmalı aynı şekilde vücudumuzun bir yerinde bir rahatsızlığımız varsa gerekli tedavileri zamanında görmenin önemini aklımızdan çıkarmamalıyız. Yine beden kemiklerimizin güçlenmesi için süt ve süt ürünleri yemeyi tercih etmeli ve yemek ayrımı yapmadan genel sağlığımız için vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri tüketmeliyiz. Aynı şekilde günlük yapacağımız spor aktiviteleri sayesinde zihnimiz dinlenecek, vücudumuz güçlenecektir.

Vücut ve ruh sağlığımızın kıymetini bilelim: Sağlığımız olmadığımız zamanlarda yediğimiz ve içtiğimiz her şey tatsız tutsuz gelir. Aynı şekilde sağlığımız her bozulduğunda hayattan da yeterince zevk alamayız. Buna karşılık sağlığımız yerindeyken yediklerimize içtiklerimiz dikkat etmeyip, hijyene önem vermediğimiz durumlarda hastalanır ve sağlıklı olarak yaşamanın değerini öğrenir ve anlarız. Ancak bazen iş işten geçebilir. Bu zamanda kendi sağlığımıza gerekli özeni göstermemenin ve ihmal ettiklerimizin bedelini öderiz.

Özet: Genel Sağlığımızı korumak için taşıdığımız mühim sorumluluklardan birisi de bizimle ilgili olandır. Beslenmemizden tutun yaptığımız işe kadar hayatımızı sağlıklı yaşam ölçülerine göre düzenlemeliyiz.

Hiç unutmayalım ki, Vücudumuz ve iç organlarımız sağlıklı çalıştığı müddetçe yaşamımızı sürdürmemiz kolaylaşır ve hayatımızı çok daha mutlu sürdürebiliriz.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..