Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlık portalları: Sağlınız için herşey...

Sağlık portalları: Sağlınız için herşey...
 

Sağlıkla ilgili bir konu aklınızı karıştırıp, beyniniz içinde soru işaretleri dolaşmaya başladığında yine ilk başvuru kaynağımız internet oluyor...! Belki saplantı haline geldiğinden, belki de aradığımız her şeyi kolay ve ucuz yoldan ulaşabildiğimizden, internet hayatımızın vazgeçilmezlerinden!
Alışveriş başta olmak üzere, haber, ekonomi, spor, eğitim, eğlence gibi bir çok konuda danışmalık hizmetlerinin yer aldığı siber alemde sağlık hizmeti de bir kaç kuruluş ve organizasyon sayesinde sürdürülüyor. Ancak ülkemizde bu sağlık hizmeti veren siteler ne yazıkki pek yaygın değil. Site adı ve hizmeti verenlerin sayısı bir hayli fazla olduğu halde ne yazıkki içerik konusunda kısır bir döngü var! Birbirinin kopyası yazılar bir kaç site içerisinde kaynak gösterilmeden ve ne yazık sırf satılacak ürüne yönelik kısmen değiştirilerek sunulmakta. Asıl konunun uzmanları tarafından bilimsel bir ağızla yazılmış siteler ise arka planda kalmakta! Arama motorları reklamlarını aldıkları siteleri en üst sırada verirken, hasta yada konuyla ilgili araştırma yapan uzman bu sitelere yönlendiriliyor. Ne araştırma yapan, ne de hasta konuyla ilgili tatminkar bir cevap bulamıyor.
Bazı doktor siteleri ise amatörce hazırlandığından, ulaşımı ve anlaması zor hale getirilmiş. Kimisi ise reklamlarla dolu! Bu işi tam anlamıyla yapanlar da yok değil! Reklamı bir kenara bırakıp asıl uzmanlığı hakkında insanlığı bilgilendirmeye çalışan sitelerde mevcut. Ancak bu siteler rating (PR) kaygısı olmadığı için reklam vermiyorlar, dolayısıyla perde arkasında kalıyorlar.
Ama artık sorun çözülüyor gibi? www.saglikicin.info gibi birçok sağlık portalı, hastaların ilgili konunun uzmanlarıyla buluşturuyor. Sistem çok basit: hiçbir üyelik ve ücret ödemeden sadece ilgilendiğiniz konu başlığı altındaki linkle doktorunuza bağlanıyorsunuz! Dahası site içerisindeki doktorlardan da online olarak yardım alabiliyorsunuz...
Artık olması gereken ve geç kalan uygulamalar da sağlık adına yavaş yavaş yerini alıyor. Ben her şeyin kolay şekilde halledilebildiği siber alemde sağlık adına olan bu gelişmeleri canı gönülden destekliyor ve ilgililere başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 68
: 4699
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Tıp doktoru ve iki senedir online sağlık danışma hizmeti veren  sitesinin yöneticisiyim. Sık ka..