Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '11

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Sağlık Söz-Sen'de toplu istifa

Sağlık Söz-Sen'de toplu istifa
 

Sağlık Söz-Sen Logo


Sağlık iş kolunda bağımsız olarak faaliyet gösteren Sağlık Söz-Sen içerisindeki huzurluğu Burdur il başkanı yaptığı basın açıklamasıyla dile getirmiştir. Yapılan açıklamaya göre Sağlık Söz-Sen kurucularına yapılanlar ve sendikadaki işlevselliğin kalmadığı belirtilerek, Sağlık Söz-Sen'in amacından saptığını söylemiştir. Ve kendisiyle beraber sendikadan büyük bir istifa furyasının başladığını söylemiştir. Yapılan araştırmaya göre bu sendikanın üye sayısı zaten çok az olup, bu istifa furyasıyla sendika üye sayısı 3 rakamlı sayınında altına düşmesi bekleniyor... Net rakamlar 15 mayıs 2011 tarihinde resmi olarak sayılarak ilan edilecektir.  

Ayrıca 15 Mayıs 2011 tarihinde Türkiye'deki tüm sendikaların toplam üye sayılarının belirlenecektir. Sendika sayılarının belirlenmesinin arifesinde yapılan bu basın açıklaması ve istifalar çok manidar ve bir yerlere gösterilen güç gösterisidir.  

Sağlık Söz-Sen Burdur il başkanından aldığımız bilgiye göre, yapılan basın açıklamasının "personelsaglik" adındaki bir sağlık haber sitesinde 24 saat yayınlanmıştır.Sendika genel merzkezinin site yönetimine yaptığı baskı ve tehdit sonucunda haber yayından kaldırıldığı iddia edilmektedir. Milliyetblog'un bağımsız yayıncılık ilkesine güvenerek bu haberi yayınlamaktayız. 

İşte il başkanlığından yapılan resmi basın açıklaması ; 

Siyasi partilerin arka bahçesi olmadan yapılacak olan sendikacılık adına, Sağlık Söz-Sen (Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Çalışanlarının Sözü Sendikası) Burdur il başkanlığı (Kurucu üyesi) görevini üstlenen ve 2010 yılından beridir bu görevi yürütmekte olan A.Nurdan BAYSAL yaptığı basın açıklamasında “Benimle beraber çeşitli illerde görev alan meslektaşlarım da olmuştur. Bu görevimi yerine getirirken; değerli üyelerimizle birlikte onurlu bir mücadele yaptık. Sendikamızın bana ve teşkilatıma verdiği bütün görevleri yerine getirip, bütün toplantılara, kampanyalara ve özellikle Ekim-2010 yılında yapılan Abdi İpekçi’deki etkinliğe de bütün günlerinde bulunarak katkıda bulundum” dedi. 

Ancak 2011 yılı Nisan ayına gelindiğinde; çıkılan bu zorlu yolda sendika genel merkezimizce verilmiş olan sözlerin yerine getirilmemesi, sendika genel merkezine kesilen üye aidatlarının geri ödemesi yapılmaması, üyelerle ilgilenilmemesi gibi birçok olumsuzluklar tespit edildiğini belirten BAYSAL sözlerine şöyle devam etti ; 

“Bu olumsuzlukların yanı sıra, sendika kurucularından olan, Adım Adım Kadro Projesinin mimarı, Abdi İpekçi etkinliğinin onurları olan, TBMM ‘de birçok kulis çalışması yapmış olan; önceki Genel Başkan Sayın Ahmet DEMİRDELEN ve yine sendika kurucusu önceki Genel Başkan Yardımcısı Sayın M.Turgay KARAKOÇ ’u sendika içerisinde çeşitli akla mantığa uymayacak iftiralar atıp dışlayarak, gecesini gündüzüne katıp büyük fedakârlıklar göstererek Sağlık Söz-Sen’i belirli seviyeye getiren değerli başkanlarımıza ve genel merkez yöneticilerimize büyük haksızlık yapılmıştır. Sendika içinde huzursuzluk yaratıp bölünmeye götürülmüştür. Ayrıca bu yanlışları yapanların da Sendikamızın hiçbir etkinliğine katılmayan, özellikle Ankara’da ki 5 günlük Kadro etkinliğine 1 gün bile katılmayanların yapıyor olması manidardır.” 

Sağlık Söz-Sen Burdur İl Başkanı BAYSAL, sendikada yapılan işlerin tarafsız sendikacılık anlayışına uymadığını, koltuk savaşına dönüştüğünü, yapılan bütün olumsuz ve çirkin olaylar neticesinde Sağlık Söz-Sen’in misyon, vizyon ve amaçlarından saptığını vurguladı. Sendikacılık ruhuna ters düşen bu davranışlar ile verilen mücadelenin bu safta olmayacağını benimseyerek ; 

Sağlık Söz-Sen BURDUR İl Başkanı olarak yönetim ve üyeleriyle beraber sendikadan istifa ettiğini, ayrıca Sağlık Söz-Sen ADIYAMAN il teşkilatı, KÜTAHYA il teşkilatı, SİİRT il teşkilatı ve üyeleri ile ŞANLIURFA’ da ki üyeler ve KONYA İlindeki birçok üyenin de istifa ettiğini bildirdi. 

A.NURDAN BAYSAL 

SAĞLIK SÖZ-SEN BURDUR İL BAŞKANI 

 
Toplam blog
: 20
: 2861
Kayıt tarihi
: 09.01.07
 
 

1984' ün soğuk aylarından biri olan Eylül ayında doğmuşum. Çocukluğum Konya'da geçti. Taa ki Memu..