Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '14

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Sağlık Turizmi ve Japonya...

Sağlık Turizmi ve Japonya...
 

Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) - Japon Türk Ekonomi Kalkınma Vakfı ve Megar Ltd. Ştiİşbirliği Protokolü ile Türkiye ve Japonya arasında bir köprü kurmayı hedefleyen, iki ülke insanını yan yana getirmeyi ve güçlü bağlar kurularak başta Sağlık Turizmi alanında iki ülke arasında ciddi adımların atılmasını sağlayacakları bir protokol çerçevesinde bir araya geldiler.

Japon Türk Ekonomik Kalkınma İşbirliği Vakfı Başkanı Khinoshita Yasuhiko ile DÜYADER Başkanı Umut Çınar ve Özay Özsüer Megar Ltd. Şti. arasında işbirliği protokolü 31 Ekim 2014’de Japonya’nın başkenti Tokyo’da imzalandı.

Özsüer, imzalanan protokol ile ilgili olarak; “Özellikle son yıllarda Japon ve Türk ilişkilerinde çok hızlı gelişmeler başladı. Bizlerde Vakıf olarak ilk başta ekonomik ve kültürel işbirliği konusunda büyük Japon firmaların teknolojileri ve sermayeleri ile birlikte gelmeleri için büyük çaba sarf etmekteyiz.

Bununla birlikte Sağlık Turizmi ve ikinci bahar olarak adlandırdığımız yaşlılık sürecini sürdürebilir ve başarılı bir şekilde yürütecek olmanın heyecanını, gönül dostu Japon dostlarımızla paylaştık. Bir sonraki adımda üst düzey bürokrat ve politikacıları da bu çalışmanın genişletilmesi bağlamında dahil etmek için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

DÜYADER Başkanı Umut Çınar yaptığı açıklamada; “Dünyada Yaşlılığın bir hastalık olmadığını, bu konuda bilinçli yol göstermek ve yaşla beraber yapılması gereken temizlik, bakım, doğru nefes alma, fiziksel aktivite, doğru beslenme gibi konularda bilinçlendirmenin ana hedefi olduğunu ve de Fizik Tedavi merkezleri ile Termal Sağlığın birleştirilerek Uluslararası Platformda Ülkemizi Sağlık Turizminde ön plana çıkarmayı hedeflediklerini ifade ettiler.

Bilindiği üzere,  doğulu toplumlarında, Çin ve Japon toplumlarında yaşlıya geleneksel bir saygı kalıbı vardır, tıpkı Türkiye’de olduğu gibi. Japonya’da, Çin’de emekli olunca kişiler için “ikinci bahar dönemi” başlıyor diyebiliriz. Daha önce yapamadıkları spor, gezi, seyahat gibi birçok uğraşıya zaman ayırabiliyorlar. Fakat bakım ve ağırlanma imkânını desteklemek gerekebiliyor. Türkiye’nin tarihi, turistik ve sağlık turizmi alanında birçok fırsatlara sahip olduğunu belirttiler.

Sağlık Turizminin geliştirilmesi programında sağlık turizminin medikal ve termal sağlık turizmi haricinde en önemli ayaklarından birisi, ileri yaş sağlık turizmi olduğunu ifade ettiler. Dünya Yaşlılık Derneği; ileri yaş grubuna hitap eden çalışmalarda bulunmuş Dünya'da Sağlık Turizminde Lider konumda olabilmek içinde; yurt dışı ve yurt içi faaliyetlerde en önde yer almış ve bu konuda Önder olmak için Uluslararası kişiler ve kurumlarla protokoller imzalamış ve imzalamaya devam etmektedir.”

Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) - Japon Türk Ekonomi Kalkınma Vakfı ve Megar Ltd. Şti İşbirliği Protokolü ile Türkiye ve Japonya arasında bir köprü kurmayı hedefleyen bu protokolle  ile iki ülke insanını yan yana getirmeyi ve güçlü bağlar kurularak başta Sağlık Turizmi alanında iki ülke arasında ciddi adımların atılması sağlanacaktır diyerek ortak açıklamada bulundular.

Japon Türk Ekonomi Kalkınma ve İşbirliği Vakfı, DÜYADER, yaşlılığa farklı gözlerden baktıklarını ifade ederek; biz yaşlı demiyoruz, yaşlı yerine ‘’Genç Büyükler’’ ifadesini kullanıyoruz diyorlar ve ekliyorlar ''Yaşlılık ikinci çocukluk yaşamıdır, Farkı Yaşanmışlıklardır.''

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..