Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlık yolunda Novartis'in bu defaki durağı Mersin...

Sağlık yolunda Novartis'in bu defaki durağı Mersin...
 

Novartis'in çalışmalarını hekimler 3 boyutlu gözlükle izlediler.


Novartis’in bu defaki durağı Mersin Kipa Alış-Veriş Merkezi oldu. İlk gün çalışmaları yerinde izleyen , Milliyet.Blog Yazarı Ahmet Metin Türkoğlu olumlu izlenimlerle ayrıldı. İki Uzmanın, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr ..Kerem Sezer ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Abdurrahman Çömlekçi önce katılımcıları akabinde Mersin’li hekimleri bilgilendirdiler. Bilgilendirme sırasında konu ile ilgili olarak üç boyutlu slayt gösterisi sunuldu. Katılımcılar üç boyutlu gözlükle filmi ilgiyle izlediler. Daha sonra dilek ve temenniler bölümünde ise Mersin Doğuş Hastanesi Uzman Doktorlarından Soyer Şimşek ve Mersin Devlet Hastanesi Uzman Doktorlarından Yavuz Gözükara açıklamalarda bulunarak katkı sağladılar. Novartis’in Mersin’le ilgili olarak yapmış olduğu çalışma büyük ilgi uyandırdı. İşte Novartis’ten açıklama:

Novartis, 60 gün sürecek olan ve 15 ili kapsayan "Mobil Toplantı Merkezi" projesi çerçevesinde vereceği eğitimlerle; halkı diyabet ve hipertansiyon hastalıklarıyla nasıl yaşanacağı hastalıkla mücadeledeneler yapılması gerektiği, tedavi ve yöntemleri hakkında bilinçlendirmeyi hedefliyor. Son teknolojinin kullanıldığı mobil toplantı merkezinde konuyla ilgili 3 boyutlu film gösterimleri yapılacak ve hekimler halkın sorularını yanıtlayacak.

Dünyanın önde gelen ilaç firmalarından Novartis, "Mobil Toplantı Merkezi" uygulamasıyla sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekliyor. Sağlık alanındaki çalışmalarını "insan odaklılık" ilkesiyle birleştiren Novartis, yeni projesiyle halkı diyabet ve hipertansiyon hastalıkları konusunda bilinçlendirip, önlem ve tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi vererek yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.

Novartis, Türk Kadınlar Birliği ile işbirliği yaptığı "Mobil Toplantı Merkezi" projesi kapsamında 13 Eylül-13 Kasım tarihleri arasında 15 il ve 16 noktada vereceği eğitimlerde; halkı diyabet ve hipertansiyon hastalıklarıyla nasıl yaşanacağı, neler yapılması gerektiği, tedavi ve yöntemlerinin neler olduğu konularında bilgilendirecek. İçerik ve kurgusuyla farklılaşan eğitimler her ilde 2 gün süresince 10:00-12:00 ve 14:00-17:30 saatleri arasında 30 dakikalık seanslar halinde verilecek.

Projeyi ilk olarak 13-14 Eylül'de Edirne'de başlatan Novartis, "Mobil Toplantı Merkezi"ni daha sonra sırasıyla İstanbul (Asya), İstanbul (Avrupa), İzmit, Ankara, Trabzon, Malatya, Gaziantep, Adana, Mersin, Konya, Kayseri, Antalya, İzmir, Bursa ve Eskişehir'e taşıyacak.

Eğitimler çerçevesinde; 18 metre çapında kubbe görünümündeki yüksek teknolojinin kullanıldığı mobil toplantı merkezinde 50 kişilik 3D simülasyonu kurulacak, diyabet ve hipertansiyonun ne anlama geldiği, yükseldiğinde hangi organlara nasıl zarar verdiği konularında 3 boyutlu kısa film gösterimleri yapılacak.

Her film gösteriminin ardından hekimler, tansiyon ve kan şekerini kontrol altında tutmak için neler yapılması gerektiği, toplumda doğru bilinen yanlışların neler olduğuna dair bilgiler verecek ve halkın diyabet ve hipertansiyon hastalıklarına yönelik sorularını yanıtlayacak.

Etkinlik kapsamında ayrıca sağlık sektöründe yer alan eczacı ve tıp doktorlarına yönelik özel eğitim seansları da düzenlenecek.

Tüm dünyada yenilikçi ilaç çalışmalarını ve sosyal sorumluluk projelerini aralıksız sürdüren Novartis, "Mobil Toplantı Merkezi'nden önce de "Sağlık Vagonu", "Sağlık Melekleri", "Tansiyonunuz Kontrol Altında mı?" ve "Tansiyon Ölçüm Merkezleri" gibi halkı bilinçlendirmeye yönelik önemli projelere imza atmıştı.

Konukları iyi bir ev sahibi örneği ile karşılayan firma yetkililerine bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını önerdiler.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..