Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '15

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Sağlıklı atıştırmalıklar

Sağlıklı atıştırmalıklar
 

Sağlıklı atıştırmalıklar çocuğunuzun büyüme ve gelişimine, sağlıklı ve mutlu olmasına katkı sağlar. Bu nedenle geçtiğimiz hafta Muzipo Ziverbey de annelerle ‘’Sağlıklı Atıştırmalıklar’’ hakkında toplandık. Düzenli ve sağlıklı beslenen çocuklar için aralarda atştırmalıklar faydalı olacaktır. Bu toplantımız da Hipp sağlıklı atıştırmalıklarıyla bizlerin yanındaydı. Hep birlikte sohbet ederken, ev yapımı yoğurt ,Hipp meyve püreleri ve dövülmüş ceviz ve badem ile çocuklar için çok faydalı bir ara öğün hazırladık ve çocuklar hep birlikte yediler. İştahsız olan bebeklerde diğer arkadaşlarıyla birlikte annelerini şaşırtacak kadar yediler.

Bu toplantıda paylaşımlarımızı sizlerle de paylaşmak isterim.

 Sağlıklı Atıştırmalıklar için;

1-Abur cuburu evden uzak tutun: Eğer eve abur cubur almazsanız, çocuğunuz da şekerli, çikolatalı yiyecekler ya da cipsler için yaygara yapmaz. Kendiniz evde hazırlayacağınız sağlıklı atıştırmalıklar ile güzel bir menü oluşturabilirsiniz.

2. Tahıllı yiyeceklere yönelin: Tam tahıllı krakerler, bol lifli ve tam tahıllı gevrekler gibi tahıllı yiyecekler çocuğunuza enerji sağlar.

3. Karıştırın ve uyum sağlayın: Küçük havuçları ya da diğer çiğ sebzeleri humus ya da yağsız salata sosuyla karıştırabilirsiniz. Yağsız yoğurdun için taze meyveler atabilirsiniz.

4. Menüyü genişletin: Ananas, kızılcık, kırmızı veya sarı biber, mango ya da kavrulmuş soya fıstığı gibi sıra dışı gıdalarla atıştırmalıklarınızı çeşitlendirin.

5. Kahvaltıyı deneyin: Yağda pişirilmiş yumurta ya da tam tahıllı tost gibi kahvaltılık yiyecekleri sağlıklı atıştırmalıklar olarak çocuklarınıza verebilirsiniz.

6. Atıştırmalıkları tatlandırın: Çocuklar için hazırlanan sağlıklı atıştırmalıkların lezzetsiz olması gerekmiyor. Çocuğunuzun ağız tadını yerine getirmek için puding, donmuş yoğurt ya da meyveler verebilirsiniz. Süt, yoğurt ve taze meyvelerle içecekler hazırlayabilirsiniz.

7. Eğlence katın: Peynir ya da tam tahıllı ekmek dilimlerini kurabiye kalıplarıyla keserek değişik şekiller yapabilirsiniz. Meyve kebabı yapın ya da çocuğunuza yemek çubuklarıyla dilimlenmiş meyveleri nasıl yiyebileceğini gösterin. Ayrıca farklı meyvelerle tabakta komik yüzler oluşturabilirsiniz.

8. Serbestliğini destekleyin: Tezgahın üzerinde taze meyvelerle dolu bir kase bırakın. Çocuğunuzun kolayca ulaşabileceği bir rafa ya da dolaba az yağlı, tam tahıllı gevrekler, çeşitli meyveler yerleştirin.

9. Aldığınız yiyeceklerin etiketlerine dikkat edin: Üzerinde yağsız ya da az yağlı yazan ürünler, kalori ve sodyum bakımından zengin olabiliyor. Aynı şekilde kolesterolsüz etiketi bulunan yiyeceklerde de bol miktarda yağ, doymuş yağ ve şeker bulunuyor. Bu nedenle yiyeceklerin içeriğindeki maddeleri iyice okuyun.

10. Atıştırmalar için bir bölge oluşturun: Çocuğunuzun mutfak gibi belirli bir bölgede atıştırmasına izin verin. Televizyonunun karşısına oturan bir çocuk ne kadar yediğinin farkına varmaz ve çok kalori alır. Çocuğunuz dışarıda bir şeyler atıştıracaksa tel peynir, yoğurt tüpleri, tahıllı gofretler ile muz ya da diğer meyveleri verin.

Birkaç örnek verelim;

PEKMEZLİ ELMALI KEK 

* Yarım çay bardağı pekmez

* Yarım çay bardağı süt

* 1 adet yumurta

 * 1 çay bardağı kepekli un

 * Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz

 * 1 tatlı kaşığı tarçın

* 1 adet elma

* Yarım paket kabartma tozu

 Hazırlanışı: Yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Elma dışındaki tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Elmayı küp şeklinde doğradıktan sonra hamura ekleyip son kez karıştırın. Malzemeyi önceden yağlanmış bir kek kalıbına dökün. 170 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

EV CiPSi 

* 2 yufka

* 4 yemek kaşığı krem peynir

 * 2-3 yemek kaşığı su

* 1 çay kaşığı pul biber ve kekik

Hazırlanışı:Krem peyniri biraz suyla incelttikten sonra içine baharatları ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı 2 yufkanın arasına iyice sürün. Daha sonra minik kareler halinde birbirine yapışmış yufkayı kesin ve 200 derecelik fırında 10-12 dakika fırınlayın. Cipsler hazır! Üstelik yağsız, düşük kalorili ve eve yapımı. Hem de sıcak sıcak, afiyet olsun.

DOMATESLİ-LORLU-YUMURTALI EKMEKLER

* 4 dilim tam buğday ekmeği

 * 1 yumurta

 * 50 gr. lor peyniri

 * 1 adet domates

 * Kekik

 * Yarım avuç maydanoz

Hazırlanışı:Maydanozları ince ince kıyın. Bir kasede lor peynirini, maydanozu ve yumurtaları karıştırın. Tam buğday ekmeklerinin üzerine bu karışımı sürün. Üzerine dilimlenmiş domatesleri koyup biraz kekik ekleyin. 180 derecelik fırında pişirmeye bırakın. Afiyet olsun.

Portakallı Milkshake

Küçükler renkli sütleri içmeyi çok fazla severler. Bunun için tarifimiz de turunçgillerden portakalı kullandık. Hem tadı çok güzel hem de vitamin deposu içeceğimize minikler eminim bayılacaklar. 1 bardak süt ve ½ bardak portakal suyunu mikserle çırpın. içerisine çubuk vanilya ya da 1 top vanilyalı dondurmada ve 1 tatlı kaşığı bal ek edin. Köpürene kadar mikserden yine geçirin. yavrunuzun seve seve içeceği içeceğiniz hazır.

Elma Cipsi

Elma cipsi yapımı aşırı kolay ve çocukların severek yiyeceği çok sıhhatli bir atıştırmalık. Yapmanız gereken elmaları (tercihen kırmızı elma) kabuklarını soymadan cips inceliğinde dilimler olacak biçimde kati. Kestiğiniz elmaları limon suyu ile hafifçe ovalayın. üzerlerine bir miktar tarçın serpip üzerine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Elmaları olabildiğince birbirine değmeyecek şekilde dizmek ciddi. Daha sonra 100 °C’de yaklaşık 1 saat fırınlayıp afiyetle tüketin.

 http://www.bebeimgeliyor.com/

 
Toplam blog
: 198
: 1218
Kayıt tarihi
: 07.04.09
 
 

Ben  Bebeimgeliyor Doğuma Ve Bebeğe Hazırlık Eğtim Programlarından oluşan hamile eğitimleri verme..