Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sağlıklı beslenme, ideal vücut, Türk Kadını ve #BalıkEtiModası

Merhaba,

Nisan ayından itibaren aldığımız mailler, yayınlandığında çok talep gören içerikler, haberler, zayıflamak, ince olmak uğruna sağlıklarından ve hayatlarından olan bir çok kadının acı haberi gibi durumlardan ortaya çıkan acı gerçek…
 

“Zayıf Kadın Güzeldir” algısının ne yazık ki yerleşmiş olduğu Türk kadını için, her ne kadar bir çok yararlı haber, değerli uzman yazısı yayınlıyor olsak bile, toplum algısını olumlu ve yararlı bir yönde değiştirebilmek için kolları sıvamak istiyoruz.

PembeNar.Com şu an Türkiye’nin en çok okunan kadın sitesi. Hedefimiz 25-55 yaş arası her statüden Türk kadınına, ihtiyaçlarına ve sorunlarına hitap ederken, toplumu bilinçlendirip doğru bilgiyi, doğru kişiye ulaştırarak yarar sağlamak.

 

Sağlıklı olmak ile ince olmak, zayıf olmak, diyet yapmak kavramlarının tamamen birbirine karışmasının gerçek bir felaket olduğunu düşünüyorum.
Google aramalarından, bize gelen sorulardan ve maillerden gördüğüm; kadınların diyet yapmak ve fazla olduğunu düşündüğü kilolarından kurtulmak için başvuramayacağı yöntem neredeyse yok.

Doğru beslenmek, yeterince egzersiz yapmak, zararlı alışkanlıklardan kaçınmak kendimizi güzel ve sağlıklı hissetmemiz için yeterli olduğu kadar ruh sağlığımız için de pozitif bir etki sağlıyor.
Ancak toplumda yaratılmış olan yanlış algı ile sıfır beden veya ince yapılı olmayan bir kadının “güzel” olarak kategorize edilemeyeceğine inanılmakta.

Beslenme uzmanları ve diyetisyenlerin ısrarla üzerinde durduğu “Sağlıklı Zayıflama” formüllerini, uzun vadeli ve kalıcı ideal vücut ölçüleri ile ilişkilendirebilsek hiçbir kadın zayıflamak uğruna sağlığından olmayacak.

Şok diyetlerin, oransız beslenmelerin, açlık derecesinde yanlış beslenmelerin sonuçları ciddi sağlık sorunları ve en sonunda Anoreksiya ile sonuçlanabilmekte.

Üstelik henüz gelişme çağında olan çocuk denecek yaştaki kızların bile diyet yapma sevdasında olması çok acı.

Kişisel fikrim güzelliklerin elle tutulamayacak kadar özel olduğu yönünde.

Kadının güzelliğini, belindeki kıvrımın kalçası ile oranı, göğsündeki dikliğin çenesine olan mesafesi, bacaklarındaki dirilik oranı ile değil; güler yüzü, tatlı dili, sevgi dolu kalbi, sevdiklerine sahip çıkışı, kendine olan güveni, hayata pozitif bakışı ile ölçülmeli.

Türk kadınının ruh  ve beden sağlığını bozacak derecede şekilci bir yaklaşımla empoze edilmeye çalışılan “Zayıf Kadın Güzeldir”, “Balık Etli veya Kilolu Kadın Çirkindir” algılarının yanlış olduğu konusunda okurlarımızı bilinçlendirme adına #BalıkEtiModası kampanyasını başlattık.

Okurlarımıza uzman yazıları ile konuyu detaylı şekilde aktarırken, kendi ile barışık, sağlıklı yaşamayı bilen, ideal vücut ölçülerinin ne olduğuna kimsenin etkisi altında kalmadan karar verebilen kadınlarımıza sürprizlerimiz olacak.

Güzelliğinizi Keşfetmeye Hazır Olun ;)

 

Papatya Somer

PembeNar.Com Yayın Yönetmeni

papatya.somer@milliyet.com.tr

 
Toplam blog
: 104
: 199
Kayıt tarihi
: 09.04.15
 
 

Papatya Somer ..