Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Sağlıklı beslenme önerileri ve diyet

Sağlıklı beslenme önerileri ve diyet
 

Tatilde diyet yapmak isteyenler ne yemeli ne içmeli


Diyete başladınız ama tatile çıkacağınız için diyetinizi nasıl devam ettireceğiniz konusunda oldukça endişelisiniz. Hiç endişelenmeyin. Bu yazımızı okuduktan sonra tatilde kafanız rahat olacak diyetinize de devam edeceksiniz.
 
Tatilde nasıl beslenmeliyim?
 
Sandviç
 
Hepimizin malumu olduğu gibi hem hazırlaması hem de tüketmesi çok pratik olan sandviçler deniz kenarında bizleri büyük sıkıntıdan kurtaran yiyeceklerdir. Sandviç hazırlarken tahılların kabuklarını da içeren unlarla yapılmış kepek ekmek, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği gibi ekmekleri tercih etmelisiniz. Sandviçleri hazırlarken ekmeğin arasına; göbek marul, kıvırcık salata, domates, salatalık, yeşil biber, kırmızı biber, maydanoz, beyaz peynir, kaşar peyniri, ev yapımı köfte, az yağda kızartılmış tavuk eti, ton balığı, balık konserveleri gibi gıdaları koyabilirsiniz.
 
Salam, sosis, jambon gibi işlenmiş et ürünleri, mayonez, ketçap gibi tuzlu ve yağlı gıdalar sandviç hazırlarken uzak durulması gereken gıdaların başında gelmektedir.
 
Salata
 
Küçük plastik saklama kaplarının içine hazırlayacağınız farklı salata çeşitleri ile deniz ve havuz keyfiniz, diyetinizi aksatmadan sürdürmenin verdiği hazla daha da artacaktır. Salata hazırlarken evinizde normal öğünleriniz için hangi salataları hazırlıyorsanız deniz kenarı için de hazırlayabilirsiniz. Örneğin küçük kızarmış tavuk etleri olan bir Sezar salata havuz kenarında güzel olmaz mı? Hem günlük protein ihtiyacınızı karşılayacağınız hem de ara öğününüzde sağlıklı beslenebileceğiniz bir yiyecek. Salataya katacağınız etlerin az yağda kızartılmış olmasına özen göstermeyi unutmayın. Diğer salata önerilerimiz, Akdeniz salata, ton balıklı salata, maş salatası, nohut salatası, kimyonlu mercimek salatası vb. salatalardır. 
 
 Tost
 
Havuz ve deniz kenarı için bir diğer ideal yiyecek de tosttur. Evde kendi hazırlamış olduğunuz kaşarlı ya da sucuklu tost güzel bir öğlen yemeği olabilir. Dışarıda satılan tostlara gevrek bir yapıda olması için üzerlerine bol miktarda margarin sürülür. Bu nedenle tost yemek isterseniz dışarıdan almak yerine mutlaka evde kendinizin hazırlamasını tavsiye ederiz.
 
 
Toplam blog
: 2
: 219
Kayıt tarihi
: 28.07.16
 
 

Üniversite eğitimimi Gıda Mühendisliği üzerine yaptıktan sonra çeşitli gıda firmalarında kalite y..