Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '07

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Sağlıklı beslenme

Sağlıklı beslenme
 

Hepimiz abur cubur yemeyi çok severiz. Tatlarını çok beğeniriz. Biz çocuklarımızın, ne kadar bu tür yiyecekleri yemesine izin vermesekte kendimizi yememek için zor tutarız. Bu tür yiyeceklerin içine katkı maddesi katıldığını düşünmeyiz. Yaptığımızın çok yanlış bir şey olduğunu sonradan başımıza bir şey geldiğinde anlarız.

Bu yiyeceklere bir örnek vermek gerekirse açıkta satılan yiyecekleri verebiliriz. Nedense çocuklarımız kapalı ve sağlıklı yiyecekleri değil, açık yiyecekleri yemeyi seviyorlar. Açık yiyeceklerin zararlı olduğunu anlamıyorlar. Anneleri de onları kırmamak için alıyorlar. Böylece çocuklar da o yiyecekleri yediği için hastalanıyorlar.

Bu soruna artık annelerin el koyması gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarını kırmak uğruna da olsa onlara özellikle açıkta satılan yiyecekleri almasınlar. Bu yiyecek gevrekçinin başında gezdirdiği gevrek vb. yiyecekler bile olsa...Çünkü o gevrekçiler gevrekleri belki de düşürebiliyor. Ekmek parası kazanmak uğruna yere düşen gevrekleri toparlayıp tekrar satabiliyor.

Bu ve bunun gibi bir çok olasılığı aklınıza getirip bu çok önemli soruna çözüm getirelim.

Bu arada açık yiyeceklerden dolayı 2 kişi daha yaşamını yitirmiş. Anneler babalar çocuklarınız sağlıklı yaşamasını istiyorsanız ne olur onlara açık yiyecekler yedirmeyin. Onların sağlıklı yaşaması için bunu yapın. Lütfen...

 
Toplam blog
: 6
: 630
Kayıt tarihi
: 11.02.07
 
 

Hobilerim; yüzmek, kitap okumak, müzik dinlemek ve yazılar yazmaktır. Piyano çalmayı da çok severi..