Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Diyetisyen Makbule ANAKOÇ ERÇAKIR

http://blog.milliyet.com.tr/makbuleercakir

09 Ağustos '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlıklı beslenmeye doğru ilk adımlar

Sağlıklı beslenmeye doğru ilk adımlar
 

Günümüzde üzerinde durulan en önemli konulardan biri olan beslenme; büyüme, gelişme, yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması açısından hayatın her döneminde sağlığın temelini oluşturur.

Dünyada yaklaşık her yıl 300.000 kişinin hayatını beslenmeye bağlı hastalıklardan kaybedildiği düşünüldüğünde beslenme çok daha fazla önem kazanmaktadır.

Dünya sağlık örgütü ve benzeri kuruluşlar günümüzde hızla yayılan aşırı beslenmeye bağlı hastalıklara karşı tüm ülkeleri uyarmaktadır. Yeterli ve dengeli beslenme ile sağlıklı vücut ağırlığının kazanılması ve korunması çocukluk döneminde başlayıp, yetişkinlik döneminde devam etmektedir. Beslenme programı tıpkı parmak izi gibi kişiye özgü olmalı ve kişinin yaşam tarzınıza uyarlanması gerekmektedir.

Ancak günümüzde diyet lezzetsiz, keyifsiz bir şey olarak algılandığı için insanlar diyetisyene gitmeyi veya sağlıklı beslenmeye başlamayı sürekli olarak ertelemektedirler. Gerçek beslenme bilimini öğrenip, beslenmenin matematiğini çözdüğünüz anda sizde hayatın lezzetlerini çok daha keyifli bir şekilde tatmaya başlayabilirsiniz.

Artık sağlıklı yaşamak veya beslenmenizle ilgili merak ettiklerinizi sormak istiyorsanız bana ulaşabilir sorularınızı sorabilirsiniz...

Hepinize sağlıklı, keyifli ve bol lezzetli günler diliyorum. 

 
Toplam blog
: 8
: 7097
Kayıt tarihi
: 04.08.11
 
 

Manisa'da doğan Makbule ERÇAKIR ilk ve orta öğretimini Manisa'da tamamlamıştır. 2010 yılında Hace..