Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '18

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Sağlıklı Bir Geçmişten, Sağlıksız Bir Geleceğe

Sağlıklı Bir Geçmişten, Sağlıksız Bir Geleceğe
 

Gıdalar ve Kimyasallar


Hani eskiden tabiri vardır ya ne kadar doğru ve gerçekçidir. Eskiden saç veya dandırda yapılan halis buğdaydan katkıntısız yapılan ekmek üzerine, yazın sıcağını yemiş güneşte olgunlaşarak ödün ateşinde kaynamış, sadece tuz karıştırılıp güneşlendirilerek hazırlanan domates salçası ile yapılan ekmek arası ile geçiştirilen ögünler ile büyüyen nesiller olarak günümüzde ketçaplardan haz almamız mümkün müdür?
 
Bu örnekler okadar çogaltılabikinir ki tahmin dahi edemezsiniz. Bir kaç örnek daha verecek olursak, bir dönem tereyağı, hayvansal yağlar hatta yumurta dahi sağlığa zarar diyerek yasaklanmış üretimlerine sekte vurulmuştu. Sonradan ne hikmetse bunlar zararlı değilmiş dendi. Zaman içinde dönemini görevini yerine  getirdi sonunda yalanlandı.
 
Peki şunu soruyorum. Bu zaman içerisinde sağlığımıza ne gibi değişiklikler yapıldı altarnatif olarak sunulan gıdalarla birlikte sağlığımızla nasıl oynandı hemide kendi rızamız ve elimizle alışkanlıklarımız değiştirilerek neler yaptık bilinmez. Yüksek tansiyon, çeşitli adını dahi duymadığımız kanser türleri, çok yaygınlaşan astım bronşit ve birçok hastalık. Neden? Neden?.
 
Doğallıktan ve doğanın bize verdiklerinden uzaklaşmamızmıdır neden olan. Şunu unutmayalım her dayatılan şeyin altından mutlak bir rant ve sağlık sorunu çıkmaktadır. Kuş gribinde milyonlarca doğal kümes hayvanı, delidana salgınıyla büyük küçük baş yerli hatvan vb. telef olmuştur. Kendi doğal tohumlarımızdan uzaklaşıp gedolu tohumlara mahkum olmamız işin cabası. Şimdide şeker furyası  bakalım yarın ne çıkacak.
 
Sağlıklı yarınları görme ümidiyle sağlıcakla esen kalın. Doğallığa ve doğal gıdalara hasret SHG.13.03.2018
 
Toplam blog
: 84
: 2161
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

Sağlık sektöründe toplum sağlığı teknisyeni olarak çalışmaktayım. Yüksek okul mezunuyum. Konuşmay..