Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '06

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sağlıklı bir salata

Sağlıklı bir salata
 

Tadını çok sevdiğim, yapması da bir o kadar kolay olan bir salatadan bahsedeceğim size.Brokoli salatası, çarşıda, marketlerde ya da manavlarda hazır paketlerinde satılan brokolilerden bir paket, yaklaşık 700 gr., almanız 4 kişiye yetecek bir salata yapmanıza imkan verecektir.

Aldığınız brokolileri geniş bir kapta sudan geçirerek, yıkayıp, yine ufak olmayan bir tencerede haşlayarak salata yapmaya başlayabilirsiniz. Brokolilerin rengini kaybetmemesi için tuzunu sonradan eklemenizde fayda var. Haşlanan brokolileri soğuması için bir kaba alabilirsiniz.

Bu arada da 8-9 diş sarımsağı soyup minik minik doğrayarak bir kaba alabilirsiniz. Bu sarımsaklara daha sonradan tuz ve sirke de ekleyerek brokolilerin üzerine gezdireceğiniz sosu hazırlamış olacaksınız. Soğuyan brokolilere hazırladığınız sirkeli, sarımsaklı sosu dökerek yaklaşık 1 saat kadar beklemeniz gerekmekte. Dikkat edilmesi gereken sirkenin, haşladığınız brokolilere yetecek kıvamda olmasıdır. Brokoliler üzerine döktüğünüz sirkeyi iyice emince servise hazır hale gelmiş olacaktır, sağlıklı ve leziz salatanız.

Bu salatayı ben çok severim ve mümkün olan sıklıkta soframda bulundururum. Üstelik brokolinin faydalarını da düşünürsek, bence çok yararlı bir salata olarak tüm sofralarınızda bulundurabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 12
: 2017
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

Merhaba, İ.Ü. İşletme Fakültesi öğrencisiyim. Aynı zamanda da özel bir bankada çalışmaktayım. İstanb..