Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '17

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Sağlıklı dişler için D vitamininin önemi

Sağlıklı dişler için D vitamininin önemi
 

sağlıklı dişler için d vitamininin önemi


Güneşli günlerin habercisi olduğu yaz mevsimi geliyor.  Bu yaz, güneşten faydalanırken, diş sağlığınıza yaptığı katkıları da bilmeniz faydalı olabilir.  Halk arasında, güneşin kemiklere iyi geldiğinin söylenmesinde doğruluk payı çok büyüktür. Güneş en önemli D vitamini kaynağıdır. D vitamini ise, kemik ve dişlerin gelişmesi ve şekillenmesinde vazgeçilmez bir önem taşır.

Güneş ışınlarından yeterli miktarda yararlanmak, kemik ve diş sağlığı açısından, kalsiyum kadar önemlidir. D vitamini ve kalsiyum kemik kayıplarının ve iltihaplanmanın önlenmesinde etkilidir.

Kalsiyum ve D vitamini eksikliği, özellikle periodontal hastalıkların en önemli göstergesi olan iltihapların başlıca sebebidir. Güneşin daha kısa süreler kendini gösterdiği yerlerde yaşayanların, kalsiyum alımına özen göstermesi gerekir.

Güneş ışığından yeterlince yararlanmak için saatlerce güneşin altında beklemek de gerekmez. Günde 10-15 dakika sadece ellerin güneşte kalması bile yeterli olacaktır. Ancak güneşi direkt hissetmeniz gerekir. Mesela camın arkasından alacağınız güneşin bir faydası olmaz. Çünkü cam ultraviyole B ışınlarını filtreler. Bu yaz, her gün imkan bulamasanız bile haftada bir kaç gün yarım saatlik süreyle güneş ışığından faydanmayı unutmayın!

Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı

http://www.mehmetkazandi.com

İnstagram

https://www.instagram.com/drmehmetzahidkazandi

 
Toplam blog
: 20
: 151
Kayıt tarihi
: 06.04.16
 
 

Ağız ve diş sağlığı, diş tedavileri ve gülüş tasarımı hakkında merak edilenleri kişisel websitem ..