Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Sağlıklı diyet listeleri nasıl oluşturulmalı?

Sağlıklı diyet listeleri nasıl oluşturulmalı?
 

diyet listeleri


Zayıflamak ve bu yolda oldukça kararlı bir şekilde yol kat etmek oldukça sabır ve kararlılık gerektirmektedir. İradesi zayıf kişilerin genellikle bu zorlu yolda yolun sonunu göremediklerini bilmekteyiz. Ancak kendiniz için kararlı olup bu yolda neler yapacağınızız bildikten sonra onları iradeli bir şekilde yapmak amacınıza ulaşmanızı sağlayacaktır. Zayıflamak için öncelikle hayatınızda belirli değişiklikler yapmanız gerekmektedir. Bunlardan ilki düzenli spor yapabileceğiniz bir ortam bulmak ve ikincisi ise tamamen zayıflamanıza yönelik düzenli olarak uyacağınız bir diyet listeleri arasından kendinize en uygununu seçmektir. Diyet listeleri çok küçük çaplı yapılan araştırmalar ile internet üzerinde veya tv den rahatlıkla bulunabilmektedir. Ancak burada önemli olan bünyenize uygun ve zayıflamanıza yönelik özellikle uzmanların sizin vücudunuz için karar verdiği diyet listesidir.

Diyet listeleri genellikle bazı kişilerin kendileri için uyguladıkları ve bunu insanları ulaşabileceği şekilde yayınladıkları ortamlarda rahatlıkla bulunabilmektedir. Ancak bu oldukça yanlış bir uygulamadır. Bir kişinin kendisi için uzman kişiler tarafından yaptırıldığı diyet listesi başka kişiler tarafından kullanılması kişinin sağlığına dahi zarar verebilmektedir. Diyet listeleri kesinlikle her kişiye özel uzmanlar tarafından oluşturulmalıdır. Ancak öneri olarak zayıflamada oldukça etkili olan yiyecek veya içecekler kişiye diyet listesi için önerilebilmektedir. Bu bilgiler uzman kişi tarafından da önerilebilir.Diyet listeleri özellikle bol su içermelidir. Sıfır kaloriye sahip olan su kiloda hiçbir etkisi olmazken aynı zamanda yağların yakılmasında ve serbest bırakılmasında oldukça etkilidir. Diyet listesi oluştururken kilo aldıracak besinler değil aksine zayıflamanızı sağlayacak besinler bulunmalıdır. Özellikle diyetinizde haftada iki veya üç gün unla veya yağla kızartılmamış balık bulundurmalısınız. Kalorinin oldukça fazla olduğu her türlü yağ zayıflamak için diyetinizde sadece vücudunuzun ihtiyacı olacak şekilde bulundurmalısınız. Özellikle kızartılmış besinlerden uzak durmalı ve sebze yemekleri tüketmeye çalışmalısınız.Diyet listeleri içerisinde genellikle kırmızı et yerine haşlanmış beyaz et tercih etmeniz önerilmektedir. Diyet listeleri oluşturulurken genellikle yasakçı sistem oluşturulmaktadır. Ancak şöyle ki yasak edilen şeyler vücudun istediği oranda alınmalıdır. Karbonhidrat, protein ve yağ kilo almayı sağlayan besin değerleridir. Ancak vücudun bunlara da ihtiyacı olduğu için günlük alınması gereken miktarın dışını çıkmadan diyet listenizde bunlara yer vermelisiniz. Bu şekilde hazırlanan diyet listeleri kişinin sağlığı ve doğru bir şekilde zayıflaması açısından oldukça önem arz etmektedir.

Diyet listeniz oluşturulurken dikkat edilmesi gerekilen nokta da az yiyerek uzun süre tok tutacak olan besinleri tüketmektir. Örneğin salata malzemeleri açısından oldukça lifli besinler içerdiği için her öğününüzde salataya yer vererek uzun süre acıkmamayı sağlayabilirsiniz. Diyet listeleri lifli besinler bakımından zengin olursa zayıflamayı o derecede etkileyecektir. Özellikle bol salata içerisine yağ, tuz veya herhangi bir sos eklemeden sadece içerisine haşlanmış tavuk veya balık ekleyerek akşam öğününüzün tek yemeği haline getirebilir hem de uzun süre acıkmamış olursunuz. Oldukça lifli olan sebzeler zayıflamak için diyet listenizde ağırlıklı bulundurmanız gereken besinlerdir. Sağlığa zararlı yiyecekleri abur cubur tarzı yiyecekleri hayatınızdan çıkarmalı ve sağlıklı besinler ile zayıflarken, sağlığınızı da geri kazanmış olursunuz. Kalori almada oldukça etkisi olan şeker bu süreçte daha doğal besinlerden alınmalı ve beyaz şeker hayatınızdan çıkarılmalıdır. Özellikle şeker deposu olan meyveler bu süreçte tüketilmeye özen gösterilerek vücudun tatlı ihtiyacı giderilmeye çalışılmalıdır.

Diyet listeleri

http://zayiflamayontemlerim.org/diyet-listeleri/

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..