Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Sağlıklı ilişkiler

Sağlıklı ilişkiler
 

İnsanlarla sağlıklı ilişkiler kurmak için dedikodudan uzak durun, birinin dostluğuna önem veriyorsak, çevrede onun yaptığı hataları sürekli dile getirmemeliyiz. Bağışlayıcılık, sağlıklı ilişkileri sürdürebilmedeki en önemli faktörlerden biridir. Gerçek bağışlayıcı başına gelenleri unutabilendir.


Sağlıklı ilişkiler anlamsız tartışmaları kazanmak üzerine kurulmaz. Çoğu tartışma kritik bir öneme sahip değildir, bu yüzden yeri geldiğinde geri adım atmaktan çekinmeyin. Sürekli kendi başarılarımızdan veya iniş-çıkışlarımızdan bahsedersek, insanlar bizim egoist yanımızdan rahatsız olacaklardır, bu nedenle az konuşun, fazla dinleyin, ve ne zaman sessiz kalacağınızı bilin. Eğer insanlardan biraz çıkar elde etme umuduyla ilişkilerinizi geliştiriyorsanız, doğru hareket edin, İlişkilerde insanlarında aynı şekilde sizden bir çıkar elde etmeye çalıştığını göreceksiniz.

Sağlıklı ilişkilerdeki en büyük sır, gerçekten birlik olduğunuz hissini karşıya da verebilmektir. Bunun için kullandığınız sözcüklere, yaptığınız hareketlere biraz daha özen göstermeniz gerekebilir. Gerçekten birlikte olduğunuz hissi sağlandığında arada kıskançlık ve güvensizlik yaşanmaz.

Gerektiğinde esprili olun. Bu kendinizi aşağılamak olarak değil, egonuzu bırakmak olarak nitelendirilmelidir. Ortamın gerildiği durumlarda mizah anlayışı kurtarıcı bir ilaçtır. Yeniliklere önem verin ve eski sorunların üzerinde çok durmayın. Birlikte hoşça geçireceğiniz kısa bir zaman ilişkiniz için ne kadar yapıcı olursa, aynı şekilde saatlerce süren tartışmalar o kadar yıkıcı olur.


Sağlıklı ilişkilerde insanların beklentilerini doğru analiz etmek ve buna göre hareket etmek şarttır. İnsanlar hata yaptığında görmezden gelmek, umursamıyor gibi algılanmamalıdır. Yine insanların bir yola girmesi için çok ısrar edilmesi, sıkça yaşanan bir durumdur. Siz kendi düşündüğünüz yolu arkadaşınıza anlatabilirsiniz, ama o farklı bir yol seçtiğinde de bunaşla karşılamalısınız.


Sevgiyle-muhabetle arzederim, Mustafa Ucman

 
Toplam blog
: 92
: 2862
Kayıt tarihi
: 14.01.08
 
 

Hatay-Antakya’da 1963 yılında doğdu. İzmir İmam Hatip Lisesinden sonra 1981 yılında aile birleşim..