Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlıklı ve güzel bir vücut için öneriler

Sağlıklı ve güzel bir vücut için öneriler
 


Fazla kilolardan kurtulun: 10 kilo fazlalığınız varsa ömrünüzden 1 yıl gidiyor. Fazla kilolar ayrıca bir çok hastalığa da davetiye çıkartıyor.

Duygularınızı açığa çıkarın. Öfke ve sıkıntıları dışa vurmak ömrü uzatıyor.

İnsanlara iyilik yapmak ömrü uzatıyor. Sevdiğiniz ve ihtiyacı olan birine yardım etmek sizde olumlu duygular uyandıracağı için moraliniz daha yüksek olacak. İyi bir moral hastalıklara daha az yakalanmanızı sağlayacak.

Tuz, şeker ve unu azaltın. Sırf tuzu azaltarak vücudunuzda birikmiş ödemden kurtulup kilo verebilirsiniz.

Fırçalayın: Banyoda cildinizi fırçalamak selüliti azaltmak ve kan dolaşımını hızlandırmak için birebir.

Banyodan zevk alın: Bir banyo yağı ile zenginleştirilmiş ılık küvette başınızı dinleyin ve cildinizi yumuşatın.

Cildinizi pürüzsüzleştirin: Küvetten çıktıktan sonra dizlerinizi, ayak topuklarınızı ve dirseklerinizi ovalayın.

Vücudunuzu nemlendirin: Ayak bilekleri gibi zor bölgelere nemlendirici kremle masaj yapın.

Ayak bakımı özen gösterin. Ayaklarınızı rahatsız eden yüksek topuklardan kaçının. Banyo sonrası ayaklarınıza vazelin sürüp çorap giyerseniz cildiniz yumuşayacaktır.

Kahkaha atmaktan çekinmeyin. Gülümsemek yalancı bile olsa beyinde gülüyormuş etkisi yapıyor. Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, gülmek insan ömrünü ortalama 7 yıl uzatıyor.

Abartmamak koşuluyla her gün fındık yiyin. Öğün aralarında yenen fındık hem tok tutuyor, hem de antioksidan etkisi yüzünden ömrü uzatıyor.

Kendinize güvenin. Özgüveni yüksek insanlar daha cesur oldukları için, daha iyi işler bulabiliyor. Hayatınızdaki değişikliklere uyum sağlamakta ömrü uzatan etkenlerden biri.

Dumandan uzak durun. Bristol Üniversitesi araştırmacıları, “Reddettiğiniz her sigara, 11 dakika daha fazla nefes almanızı sağlıyor” diyor. Sigarayı tamamen bırakmanın da ömrü ortalama 5 yıl uzattığı söylenenler arasında…

İyimser olmak bazen Polyannacılık oynamak ömrü uzatıyor. İyimserlerde yüksek tansiyon ve stres faktörünün olmaması genç ölme ihtimallerini yüzde 50 azaltıyor. (Mayo Clinic)

Düzenli Uyuyun. Gün içinde şekerleme yapma imkanınız varsa muhakkak kullanın. Kalp krizi riskini azaltıyor

İyi dostlar edinin. İyi bir dostta insan ömrünü uzatıyor. Dostlarla hayat daha hareketli, mutluluklarınızı paylaşmak artırıyor. Üzüntüleri paylaşmak azaltıyor. Avustralya’daki Flinders Üniversitesi uzmanları, iyi arkadaşlıkların insan yaşamını 10 yıl kadar uzatabildiğini söylüyor.

Mesai saatlerini azaltın: Haftada 40 saatten fazla çalışmayın tabii mümkünse. Mümkün değilse yüksek tansiyon hastası olma ve beyin kanaması geçirme riskiniz artıyor.

Doğayla iç içe olun, yürüyün, koşun, hareket edin. Kır yaşamını sevenler kenti tercih edenlere göre daha uzun yaşıyorlar.

 
Toplam blog
: 72
: 3894
Kayıt tarihi
: 20.09.09
 
 

Evli bir çocuk annesiyim. Eğitim alanında çalışıyorum. Felsefe, sosyoloji, edebiyat alannda atöly..