Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sağlıklı yaşadığınızı düşünüyor musunuz ?

Sağlıklı yaşadığınızı düşünüyor musunuz ?
 

Bedeninizin sağlığı kadar ruhunuzun sağlığıda önemlidir.


Cevapları alır gibiyim, “evet sağlıklı besleniyorum ne yediğime, nasıl yediğime, ne zaman yediğime dikkat ederim, “ “evet günlük egzersizlerimi yaparım, yürüyüş yaparım, bazen yüzerim hayatımda spor olduğu için sağlıklı yaşadığımı düşünürüm “, “evet sağlıklı yaşıyorum sigara ve alkol kullanmam” diyorsunuz. Bunlar çok güzel, bedeninizi sağlıklı besliyor ve fiziksel aktiviteyle sağlıklı olmaya çalışıyorsunuz. Ya ruhunuzu evet ruhunuzu nasıl besliyorsunuz ?  İyi ve sağlıklı bir şekilde tutmayı nasıl başarabiliyorsunuz? Yaşadığımız bu ortamda var olan olumsuzluklar, stres, yorgunluk, bezginlik vb. bunları ruhunuza ve bedeninize nasıl zarar verdiğini biliyor musunuz ? Ne kadar sağlıklı beslenseniz de, spor yapsanız da eğer iç dünyanız, ruhunuz sağlıklı değilse siz sağlıklı yaşamıyorsunuz demektir.

Örneğin gün içersinde yaşadığınız bir stresi alt edemiyorsanız onun size verdiği zarar çok fazla olacaktır, stresin devamı olarak arkadaşlarınızla ve ailenizle olan iletişiminiz de problem yaşayacaksınız, arka arkaya gerginlikler yaşayarak sıkılacak ve vücudunuz da bununla birlikte kasılacaktır, sağlıklı düşünemeyecek doğru kararlar veremeyeceksiniz. O stresi o anda yönetemez ve üzerinden atamadığınız sürece badeninize verdiğiniz zarar sağlıksız beslenmeden daha fazla olacaktır.

Hayata pozitif bakarak, kendinizi değerli görüp, yaşadığınız stresi çok çabuk alt edip, yaşamın tadını çıkartarak; her gününüzü, saatinizi, hatta saniyeleri farkına vararak yaşamalısınız. Yaşamının değeri, yaşamda varlığımızın değerini bildiğimizde o zaman biz bedenimize de değer veririz.

SAĞLIKLI GÜNLER DİLEGİYLE….

 
Toplam blog
: 16
: 6293
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

Nurten PEHLİVAN GÜNDÜZ 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun..