Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

20 Kasım '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Sağlıklı Yaşam İçin - Kısa Kısa

Sağlıklı Yaşam İçin - Kısa Kısa
 


* Biberiye; âdet söktürür, astım ve nefes darlığına iyi gelir, yorgunluk ve halsizliği giderir. Demlenip içildiğinde ise iyi bir ağrı kesicidir.


* Kahve ve kola gibi kafein içeriği yüksek içecekler ile alkol tüketimi, stresi ve vücuttaki ödemi arttırır.


* Çiğ patates suyu, mide yanmasının doğal ilâcıdır. Katı meyve presinde sıkacağınız patates suyunu, havuç veya kereviz suyu ile karıştırarak içebilirsiniz.


* Elma, cildi güzelleştirir ve yatıştırıcı etkisi vardır. Elmayı meyve çayı olarak da tüketebilirsiniz. Elmaları, kabuklarını soymadan ufak ufak doğrayın ve güneşte kurutun. Bu elma kurularını çay gibi demleyip, bal ile tatlandırarak içebilirsiniz.


* Isırgan; romatizmaya, gut hastalığına, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelen bir bitkidir. Bir tatlı kaşığı kuru ya da bir avuç taze ısırganı, birkaç dakika demleyerek, elde ettiğiniz bu çayı her gün 1-2 fincan içebilirsiniz.


* Salatalık, A ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olduğu gibi, susuzluğu giderici ve cildi güzelleştirici etkileri vardır. Bunların dışında, kandaki şeker miktarını düşürmeye de yardımcıdır.


* Domates olgunlaştığında güçlü bir "antioksidan" etkisine sahiptir. Satın aldığınız domateslerin içerisinde yeterince olgunlaşmamış olanı varsa, güneş gören bir yere, sap kısımları aşağı gelecek şekilde koyarak bekletmeniz ve olgunlaştırmanız yerinde olur.


* C vitamini deposu olan limonun, tansiyon ve ateş düşürücü etkileri olduğu gibi, kalbi kuvvetlendirir, kanı temizler ve soğuk algınlığını da önler.


* Sesiniz kısıldığında, 1 bardak sıcak suya 1 çay kaşığı zencefil unu ve 1 tatlı kaşığı bal karıştırıp içebilirsiniz.


* Beyaz lahana, vücuttaki tuz dengesini değiştirmeksizin suyun atılmasına yardımcı olur ve kısa sürede kilo verdirir. Antioksidan özelliğinden ötürü, su ile birlikte vücutta bulunan toksinleri de dışarı atar. Ayrıca B, C, E vitaminleri ve potasyum bakımından da oldukça zengin bir sebzedir.


* Magnezyum eksikliği, bayanlarda âdet dönemi öncesi gerginlik ve âdet sancılarının artmasına sebep olur. Ispanak gibi magnezyum açısından zengin olan yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesi, bu sorunları ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.


* Zencefilin kas ağrılarını giderici bir etkisi vardır. Bir miktar rendelenmiş zencefili yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırıp, ağrıyan bölgeye hafif masaj yaparak uygulayabilirsiniz.


* Sarmısak; A, B, C ve P vitaminleri içerir, iştah açar, tansiyonu düşürür, hazmı kolaylaştırır, kanı temizler, damar sertliğini önler ve ateş düşürücü özelliği vardır. Bunların dışında, bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye de sahiptir.


* Spor sonrası oluşan adale ağrılarını gidermek adına C vitamini çok faydalıdır. Bu sebeple, spordan sonra bir bardak portakal suyu içmek, derdinize derman olacaktır.


* A, B2 ve C vitaminleri ile demir, bakır ve potasyum gibi mineraller bakımından zengin bir meyve olan ayva; kalp, akciğer, mide, boğaz, göz, bağırsak ve ağız yarası gibi rahatsızlıklara iyi gelir.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..