Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sağlıklı Yaşam İçin DÜYADER...

Sağlıklı Yaşam İçin DÜYADER...
 

Yeni dünya düzeninde; yaşantımızın daha kaliteli olması için önceki bilgilerimize bir yenisini ekleyerek, değişime ayak uydurarak,  hep daha mutlu bir yaşam için, insanoğlu, düşünsel ve bilimsel anlamda sürekli çaba gösteriyor, değişiyor, yenileniyor.

Sevgi, ilk çağlardan beri insanoğlunu mutlu eden, hücrelerini yenilerken yaşamının daha anlamlı olmasını sağlayan en büyük etkenlerden biridir.

Kendisini seven, doğayı sever, hayvanları, bitkileri, aldığı nefesi, kokladığı çiçeği, insanı dahası yaşamı sever.

Stresi yönetebilmek, azı karar çoğu zarar mantığı ile bakmak diğer bir konu...

Kuşkusuz sağlıklı beslenme, doğal işlenmemiş gıdalar, kaliteli yaşam için tartışılmaz olmazsa olmazlarıdır.

Bu saydığımız şeyler sporla birleşince bedenen, ruhen, zihnen sağlıklı bireyler, sağlıklı bir toplum ortaya çıkar.

Spor, bireysel olarak yapılabildiği gibi bir çok spor dalında, sporcularımız profesyonel olarak da sporla ilgilenmektedirler. Türkler yaratılışları icabı savaşcı ve mücadeleci bir topluluk olduğu için Ortaasya bozkırlarında göçebe olarak yaşadıkları zamandan itibaren spor revaçtaydı.

At yarışları: Kaçma-kovalama, at üzerinde ok atma, mızrak kullanma, Gök-börü, Kız-börü ve Beyge oyunları Türklerin at üzerindeki oyunlarıdır. Türkler ok kullanmakta çok mahirdiler. Onlar için ok ve yay, at kadar kıymetli sayılmıştır.

Ortaasya’daki Türklerin, başarı gösterdikleri spor dallarından biri de güreştir. Bunun yanında koşular, cirit, çögen de yaptıkları sporların başında gelmekteydi. Türkler, düğünlerde, bayramlarda, şenliklerde çeşitli spor gösterileri yaparlardı.

Teknolojinin her alanda ilerlemesi ile yıllar evvelki dönemlere göre insan daha az hareketle yaşamını sürdürmeye başladı. Hareketsizlik, bir çok hastalığı özellikle de obezite, şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi sağlık sorunlarını da beraberinde getirdi.

Ayrıca; spor yapma iskeletin sağlıklı olması kadar kişinin beyin ve sinir sistemi egzersizleri de yaparak, doğru nefes alarak, hem strese karşı direncini artırmakta hem de daha kaliteli bir uyku ve dahası daha kaliteli bir yaşama kavuşmaktadır.

Dünya Yaşlılık Derneği; sağlıklı "genç büyükler" için sağlıklı çocukların ve gençlerle var olacağı bilinci ile hareket etmektedir.

Spor Hekimi Prof. Dr. Taner Aydın ile DÜYADER Başkanı Umut Çınar bir araya gelerek sosyal sorumluk projesi adı altında sempozyumlarla ve çeşitli çalışmalarla 'sağlıklı yaşam ve spor için' farklı bir pencere açtılar.

Sanal gerçeklikle bir müzeyi gezebilir, sanal bir kafede kahvenizi yudumlarken yine sanal insanlarla tanışıp muhabbet edebilirsiniz.

Bilgisayarda oynanan ve saatler kaybettiren zamanı şimdi sanal bir oyunla oyunun içindeymiş gibi ve hareketlerle hem oyun oynayacak hem de spor yapacaksınız.

Çocuklar, gençler, yetişkin ve "genç büyükler" hem oyun oynayacak, oyun oynarken eğlenecek, keyifli paylaşımlarla farkında olmadan spor yaparak, sporu, sağlığı ve estetiği birleştirecekler...

DÜYADER Başkanı Umut Çınar; en büyük hayalinin, dünyanın en önemli doğal oksijen merkezlerinden biri olan kaz dağlarında sağlıklı yaşam için bir merkez ile alt yapısını Prof. Dr. Taner Aydın ve Ünlü tasarımcı Sema Keçeci ile oluşturarak dünyanın gündemine oturmak ve sağlıkla, eğlenceyi, paylaşımı ve sporu birleştirmek olduğunu söyledi.

İnsanlar hem temiz hava, bol oksijen alacak hem de sanal ortamda fakat gerçekten bedenini hareket ettirerek,vücut çalıştıracaklar profesyoneller eşliğinde...

Böylece hem kilolarını kontrol edecek, hem eğlenecek, hem de spor yapmış olacaklar...

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..