Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sağlıklı yaşam ve zayıflama koçluğu

Sağlıklı yaşam denildiğinde hemen hemen herkesin aklına gelen şey doğru beslenme ve spor yapmaktır. Çünkü bunları düzenli olarak yaparsak sağlıklı bir yaşam içinde olacağımızı biliriz. Peki formül bu kadar açık ve basitken neden insanların çoğu sağlık ve kilo problemi yaşamaktadır? Yaşam söz konusuyken neden bu basit formül çok zor komplike bir işmiş gibi görülüp bir türlü hayata rutini haline getirilemez? Doktor doktor gezilir, kilolarca ilaç kullanılır, diyetlerin hepsi denenir ve yarım bırakılır, spora korkuyla bakılır, hastalıkların biri biter diğeri gelir, bazıları da hiç bitmez... 

 

Evet bu basit formül uygulanamaz çünkü karmaşık zihin sağlıklı yaşam formülünü henüz kayda almamıştır. Bilinçaltınız sizi hasta edecek, kilo aldıracak kayıtlarla doludur ve muhtemelen siz hala zihninizi yeni olumsuz düşüncelerle besliyorsunuzdur. (Hastayım, şişmanım, spor yapmak çok yorucu, su içsem yarıyor, metabolizmam yavaş, ilaçlar kilo aldırıyor, bizim ailede kilo genetik...) 

 

Fazla kiloların ve sağlık sorunlarının pek çoğu bilinçdışı düşünce ve davranışların ürünüdür. Hiç kimse kendini bilinçli olarak olumsuz duygu ve düşüncelerin içine sokmak, kendisini hasta etmek veya kilo aldırmak istemez. Bütün bunlar geçmiş yaşantımızla zaman içinde oluşan bilinçaltımızın marifetleridir. Böyle bir programa sahipken de doğru olduğunu bildiğiniz halde spor yapmakta ve sağlıklı beslenmekte tabi ki zorlanırsınız. Bugün kilo ve sağlık sorunlarını çözmüş kişiler bu problemi öncelikle zihinlerinde çözmüş insanlardır. Zihinlerindeki düşünce ve inançları değiştirmiş, dolayısıyla da davranışlarını değiştirerek arzuladıkları sonuca ulaşmışlardır. Değişim içeriden başlar. Eğer bedenimizde olumlu değişiklikler yaşamak istiyorsak bu işi önce içeride yani zihnimizde halletmeliyiz. 

 

Sağlıklı yaşam ve zayıflama programında ağırlıklı olarak NLP teknikleri kullanarak, kişilerin zihin programlarını değiştirmesi sağlanır. Kişi farkındalık kazanarak zihinsel, bedensel ve ruhsal bütünlüğü yakalayarak kendisine ve hayata bakış açısını değiştirir. Günlük hayatında yapacağı ve edineceği yeni alışkanlıklar sayesinde bir değişim sürecine girer. Yanlış düşünce ve inanç kalıplarını tespit edip olumlularıyla değiştirir. Öz değeri ve özgüveni artar; yeme alışkanlıkları ve miktarları kendiliğinden değişir. Program içeriğinde mecburi bir diyet ve spor programı yoktur. Tamamen zihinsel bir çalışmadır. Hedef verilecek olan kilolar veya tedavi edilecek bir hastalık değil, bütünsel sağlık uyumunu yakalayarak, yeni bir yaşam standardını zihne programlamaktır. 


Sağlıkla kalın... 

Arzu BIYIKLIOĞLU 

Yaşam koçu ve NLP uzmanı 

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..