Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlıkta devrim mi yapmıştık?

Uzun zamandır kafamda soru işareti bırakan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum…

Çoklarımız tarafından da bilinen ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların sağlık hizmetlerine ilişkin giderlerinin devlet tarafından karşılanması amacıyla 18.06.1992 tarih ve 3816 sayılı kanunla yasalaştırılmış olan Yeşil Kart. 

Yeşil Kart Sahibi Olabilmek için Öngörülen Şartlarda

Başvuru yapan kişinin hiçbir sosyal güvencesinin bulunmaması ve aylık geliri ya da aile içindeki gelir payının brüt asgari ücretin 1/3’ünden az olması, Türkiye’de ikamet eden Türk vatandaşı olması gerekmektedir. Deniliyor.

Ödeme gücü olmayan vatandaşların tedavi giderlerinin Devlet tarafından karşılanması adı da geçen ve yasallaştırılmış olan Yeşil Kart’lı kişiler, Hastaneler de bedava muayene oluyor diye hala haberden geçilmiyor, bunu öğrenmek için 5 dk. Nete bakmak da yarar var.

Hastaneye gidiyorsunuz muayene yi oluyorsunuz, sorun yok gibi oda sadece devlet hastanesinde geçerli.

(yani; doktor veya hastane seçme hakkın filan yok)

Sonra Eczaneye gitmek gerekli dimi? İlaç yazıldı almalısınız! İlacınızı alabilmenin tek yolu “o girmiş olduğunuz muayene parasını ödemekten geçiyor, önce muayene ücretini ödeyecek, sonra da yine yazılan ilacın yarısını ödeyeceksiniz”.

“Birde sürekli kullandığınız ilaçlarınız varsa, yarı yarıya ödersiniz”…

Yeşil Kart bunu mu kastederek veriliyor? Zaten birçok ilacı ne karşılıyor nede karşılanmadığı için yazılıyor. (Pahalı bir hastalığınız varsa, düşünmemek daha iyi) :)

Bunu sizlerle paylaşmak nereden aklıma geldi?

13 Haziran Günü TSD (Türkiye Sakatlar Derneğinin) güzel bir piknik etkinliği oldu. Birçok Engelli ve ailesini bir araya getirip kaynaşmalarını sağladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. 

O gün piknikte Arnavutköy, Avrupa Hospital Hastanesi ücretsiz adıyla göz taraması yapıyordu, bende oldum sağ olsunlar. İkinci kez muayene ve fiş vermek için Arnavutköy’e merkeze (hastane)ye davet edildik.  3 Gün sonra gittim 16 ında, benden ücretsiz diye, kayıtlı olduğum ön taramayı piknikte ücretsiz diye anons ve not ederek aldıkları halde 30 TL muayene ücreti aldılar, ben dile getiren biriyim, kim bilir kaçından bu ücret talep edildi…

Diğer bir konu ise, yine aynı gün piknik etkinliğinde yapılan bir anonstu!

Anonsta, ücretsiz olarak engelliler ve aileleri bit hafta boyunca avsa adasına tatile oturuyoruz deniliyor maalesef anonslar da hiç paradan bahsedilmiyordu.

Unuttuklarını var sayarak küçük bir hatırlatma yapalım, oradaki herkesin bilmesi gereken şeyi hatırlatalım (kişi başı 300 TL). Alınıyor…

Uğraş ve emek veren herkese sonsuz teşekkürler.

 
Toplam blog
: 34
: 158
Kayıt tarihi
: 29.06.14
 
 

Merhaba güzel insan, buda benim youtube kanalım abone olursan kanal seninle güzellecek. Eğer kanalı..