Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Saha kapatma cezası

Her şeyde olduğu gibi sporda da ceza vermek kolay. Hemen bas cezayı.... Asıl önemli olan cezanın ne ve kim için verildiğidir.

Saçma sapan bir ceza saha kapatma cezası. 3 - 5 kişinin yaptığı bir hata için binleri cezalandırmak bu doğru bir şey midir?

Bunun başka bir yolu olamaz mı? Tabi ki var Avrupa nasıl yapıyor biz de öyle yaparız ama biz her zaman olduğu gibi kolaya kaçmayı severiz. Kapat sahayı olsun bitsin. Maksat ceza mı vermek yoksa yanlış giden bir şeyleri düzeltmek mi? Daha son zamanlara kadar sahalarımızda tel örgü vardı hala da var bütün bunları engellemek stada gelen kişileri eğitmekle olur bu da toplum bilinci ile olur öyle kapat sahayla olmaz, stada girerken arama yapılıyor içeri girmemesi gereken ne varsa orada alınıyor peki ya beyindeki ve dildekilere ne yapacaksınız? Önemli olan futbol seyrine gölge düşürecek en başta küfür olayına çözüm getirmek ama maalesef eşimizle çocuğumuzla gittiğimiz stadlarda kulaklarımıza gelen bizim ailemiz yanında etmeyeceğimiz küfürleri orada ailemiz duyuyor, rahatsız oluyor ve futbol zevki diye bir şey kalmıyor.

Bunlar için eğitim şart, eğitimsiz toplumun yaptığı şeyler yukarıda anlattıklarım.

Futbolu oynatan seyircidir, seyirci olmadan neye yarar. Seyircidir; coşkusuyla tribünlere renk katan, futbolcuya enerji veren, gol atma isteği doğuran, yanlarında olduklarını hissettiren budur. Nasıl tiyatro perdesiz düşünülmez. Seyircisiz de futbol düşünülemez.

 
Toplam blog
: 110
: 706
Kayıt tarihi
: 27.02.10
 
 

Gülhane Askeri Tıp Akademisinden Bilgisayar Operatörü olarak çalışıp emekli oldum. Evli ve 2 çocu..