Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '10

 
Kategori
İnançlar
 

Sahabenin itirafı

Sahabenin itirafı
 

.... ve dinde ne bidatler çıkardığımızı bilmiyorsun?"


Ehli Mezhep daima hadisleri red edenlere "Siz bidat çıkarıyorsunuz, böyle şeyler sahabenin zamanın da yokturdu" diyerek yermeye çalışmaktadırlar. Oysa ilk bidat çıkarıldığına dair Sahihi Buhari''de açıkca bir itiraf vardır. Aslında birden daha çok fazla itiraf vardır, ama her nedense Ehli Mezhep bunları görmezden gelip, Mezheplerine toz kondurtmazlar.

Lütfen şu rivayete bakar mısınız:

Buhari, Sahih''inin "Meğazi Kitabı, Hudeybiye Savaşı Babı"nda Ahmed bin Eşkab''dan şöyle nakleder: Muhammed bin Fuzeyl, Ahi bin Musayyib''den, o da babasından şöyle nakleder: Bedi bin Azib''i görünce ona dedim ki: "Ne mutlu sana! Resulullah''la konuşup ağacın altında ona biat ettin." Bunun üzerine Bera dedi ki: "Ey kardeşimin oğlu! Sen ondan sonra neler yaptığımızı ve dinde ne bidatler çıkardığımızı bilmiyorsun?"
Sahih-i Buhari, c. 5, s. 159 - 160.

Tebrik ederim böyle açık sözlü sahabeyi ben! Ne diyor bir daha o kısmı alalım " Ey kardeşimin oğlu! Sen ondan ( yani resülullahtan) sonra ne bidatlar çıkardığımızı bilmiyorsun!"

Yani?
Yanisi yok, olay açık ve net. Peygamber bu fani cihandan göçer göçmez, sahabenin bir kısmı yine eski cahilliye adetlerine döndüler. Yetmedi üzerine yeni bidat ve hurafeler eklediler. Tarih zaten bunu açıkca bize göstermiyormu?

Yahut şu rivayete ne dersiniz:
Buhari, Sahih''inin "Cihat ve Siyer Kitabı"nda Enes bin Malik''ten şöyle nakleder: Allah Teala, Hevazin kabilesinin mallarından bir kısmını fey'' olarak Resulullah''a (s.a.a.)verince, o da onları Kureyş''ten bazılarına verdi. Ensar dediler ki: "Allah, Peygamberini affetsin. Malları Kureyş''e verirken bizi mahrum bırakıyor. Halbuki kılıçlarımızdan onların kanı damlıyor" Bunun üzerine Resulullah (s.a.a.) Ensar''ı bir araya topladı ve Ensar''dan olmayan hiç kimseyi oraya sokmadı. Sonra onlara; "Sizden bazı sözler duydum, neler oluyor?" diye sordu. Onlar sözlerini tekrarlayınca şöyle buyurdu: "Ben, yeni Müslüman olanlara mal veriyorum. Siz, onların mallarıyla gitmelerine ve kendinizin Allah Resulüyle birlikte kalmasına razı olmaz mısınız? Vallahi sizin elde ettiğiniz, onların elde ettiklerinden daha hayırlı- dır." Ensar; "Evet, ey Resulullah, razı olduk" dediler. Resulullah da şöyle buyurdu: "Siz benden sonra çok bencillikler göreceksiniz. Havuz''un başında Allah''a ve Resulüne ulaşıncaya kadar sabredin." Enes dedi ki: "Ama biz sabretmedik"
Sahih-i Buhari, c. 4, s. 114 - 115.

" AMA BIZ SABREDEMEDIK..!"
Yani?
Yanisi bidat ve hurafe çıkardıklarını beyan etmekte Enes bin Malik! Bu dürüstce ve cesurca bir itiraftır, bu itirafı duyduktan sonra bize düşen görev, bütün kaynakları yeniden gözden geçirip kurana sunmak olacaktır elbette.., nitekim bunu her zaman zaten söylemiyormuyuz? Ama biz bunları söylediğimizde, yürekleri gelenek ve görüşlerlen beslenip, kapkara olmuş kişiler " Siz Zındıksınız" diyerek bizi yermeye çalışıyorlar.
Bari kendi kaynaklarınıza sahip çıkın, kendi kaynaklarınızı dinleyin. Bunları biz uydurmuyoruz , sizin kaynaklarınız bunlar. Sizin SAHIH diye insanlara dayattığınız kitaplardan alıntılar.
Yazan siz, rivayet eden siz, bu rivayetleri kabul eden siz., ama bizler aktarınca, zındık biz mi oluyoruz!

Saygılarımla
Mustafa Çelebi

 
Toplam blog
: 103
: 2332
Kayıt tarihi
: 31.10.09
 
 

1974 Almanya- Krefeld doğumluyum. Aslen Malatyalıyım. Lise mezunuyum ve Web tasarımı ile uğraşıyo..