Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '16

 
Kategori
TV Programları
 

Şahane Damat'a final yolu göründü!

Şahane Damat'a final yolu göründü!
 

Yaz sezonunun sonuna yaklaştığımız şu günlerde yazlık dizilerin akıbetleri de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Birçok yapım sıralamaların boşluğundan yararlanarak varlığını sürdürürken, asıl doğruların Eylül ayının ortalarında belli olacağını tahmin edebiliyoruz. Şimdiden N'olur Ayrılalım isimli yaz dizisinin ve Yeşil Deniz ile Asla Vazgeçmem isimli bir önceki sezondan kalma yapımların final haberleri ile karşılaşmıştık. Bu haberlerin ardından yeni kurbanların kim olduğu konusunda kulislerde tartışmalar yaşandığı da biliniyor.

Böyle bir ortamda çeşitli iddiaların ortaya atıldığını ve değerlendirmelerin yapıldığını da görmekteyiz. Bahsi geçen bu değerlendirmelerden bir tanesi Star ekranlarında salı geceleri yayınlanan Şahane Damat isimli dizi ile ilgili olarak söz konusu oldu.  Başrollerinde Ali Ersan Duru, Burcu Özberk, Nükhet Duru ve Erhan Yazıcıoğlu gibi isimlerin olduğu yapım şu ana kadar 6 bölümü ile ekrana geldi.

21 Haziran salı akşamı yayın hayatına başlayan dizinin reytingleri yaz döneminde yayınlanan bir yapım için fazlası ile sıradan değerler taşıyor.

21 Haziran-1. Bölüm : TOTAL grubunda 2.71 reyting ile 12. / AB grubunda 2.22 reyting ile 19.

28 Haziran-2.Bölüm : TOTAL grubunda 2.21 reyting ile 14. / AB grubunda 1.71 reyting ile 20.

12 Temmuz-3.Bölüm : TOTAL grubunda 2.42 reyting ile 6. / AB grubunda 2.35 reyting ile 3.

26 Temmuz-4.Bölüm : TOTAL grubunda 2.06 reyting ile 5. / AB grubunda 1.64 reyting ile 8. 

2 Ağustos-5.Bölüm : TOTAL grubunda 2.59 reyting ile 3. / AB grubunda 1.94 reyting ile 6.

9 Ağustos-6.Bölüm : TOTAL grubunda 1.98 reyting ile 8. / AB grubunda 1.67 reyting ile 12.

 

Bu tabloya bakınca insan ''bu nasıl bir istikrarsızlık?'' diye sormak istiyor. Özellikle 12 Temmuz tarihindeki 3.bölüm ile AB grubunda bir anda 17 basamak yükselen yapımın reyting konusunda hiç 3 civarını görmemiş olması çok ilginç. Yani yalnızca sıralamaları dikkate alsak ve 6.bölümü hesaba katmasak dizi iyi gidiyor diyebiliriz. Ancak her hafta bu kadar değişkenlik gösteren işi hiçbir kanal sevmez. Hele bir de yaz sezonu gibi tekrarların ve kalıcı olmayan yapımların yayınlandığı bir dönemde.

Konu açısından ilgi çekmesini ve Temmuz ayındaki rahatlamadan faydalanmasını görmemize rağmen Şahane Damat'ın kış sezonunda yayında olacağını sanmıyorum. Bu yapım kötü diye değil, kanallar acımasız olduğu için ortaya çıkan bir tahmin.

Yoksa her yapıma bol şans diliyorum ben. Zira çok ihtiyaçları olacak da.

 

ANIL KOLDAŞ

 

 

NOT: Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 
 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..