Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Şahane ile aldatmak..

Şahane ile aldatmak..
 

"Allah ile aldatmak" ın yazarından yeni bir best-seller; Şahane ile aldatmak!

Yaşar Nüri Hoca, bir ilahiyatçıya yakışmayacak ölçüde büyük konuşan biriydi. Hem büyük konuşan ve hem de bir parça "kibir" ya da "enaniyet" besleyen biri..Yani, herkesin anlayacağı dilden söylersek; kenrdini beğenen bir hoca!

Oysa, dünya ve onun fettanı şeytan, belli düzeylere gelmiş insanları, özellikle de burdan vurur; kendini çok beğendirerek!

"Şeytan, sizi Allah ile aldatmasın.." ilahi buyruğu, insanı Şeytanın ince hilelerinden birine karşı uyarmak için söylenmiştir. Şeytan, insanları Allah'ın affına güvendirerk sapıtır, günaha sürükler çünkü..

Kuran'ın "İnsanın ebedi düşmanı" olarak tanımladığı Şeytan'ın insanı Allah ile de aldatabileceği uyarısını, Yaşar Nuri Hoca, insanın insanı Allah ile aldatacağı şekline büründürerek kitaplaştırdı..

Böylece Yaşar Hoca, din sömürüsünü, dini duyguları kullanarak insanları aldatmayı, maddi menfaat sağlamayı eleştiren bir eser meydana getirmiş oldu. Adını da, "Allah ile aldatmak" koydu..

İşin aslı şu ki, böyle bir eser, dini dünyevi olarak düşünmeyen, dünyevi yaşamında dinine fazla yer ayırmayan insanlar için cezbedici oldu. Zaten Yaşar Hoca'nın hitap ettiği kitle de biraz bu anlayıştaki insanlar oluyordu. Dolasıyla kitap kısa zamanda "best-seller" haline geldi.

Hoca, her ağzını açtığında kitaplarından söz eden biridir, malum. Televizyonlarda konuşurken, gazetede yazarken daima kendini ve kendi eserlerini kaynak gösterir. Mutlaka lafın bir yerinde kitap "satışı" yapar. Bunlar dikkatten kaçmayacak kadar vurgulu yaptığı işlerdir Hocanın..

Oysa, ilahiyatçılık biraz da "mahfiyet" gerektiriyor, tevazu gerektiriyor...Eğer böyle olmazsanız, bir gün bir insan olarak yapacağınız bir zaafiyet, küçük de olsa başkalarının gözünde büyük olacaktır. Çünkü siz, kendi hakkınızda o kadar "mükemmeliyet" vurgusu yaptınız ki, böyle bir imajın küçük bir fiskeden büyük bir yara almaması mümkün değil!

Kim olursa olsun; hangi bilim düzeyinde, hangi yaşta, hangi başta olursa olsun; herkesin öğreneceği bir şeyler ve alacağı bir ders vardır. Dünya böyle bir yerdir. Yaşar Nuri Hoca da, bu son "Şahane" olayından kendine bir ders çıkarmalıdır.

Zaaflarla yaratılmış insan için; leke kabul etmez süt teknesi olmak yerine, pek çok pisliği temizleyen deniz olma iddiası daha yerinde olur.

Demek ki, Sayın Hocam, sütten çıkmış ak kaşık olayım derken Şahane'ye aşık olmak da varmış bu dünyada!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..