Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Sahibinden satılık kelepir yürek

Bir yürek düşünün, hayatdaki var olma savaşı için emek vermiş bir yürek. Örselenmiş duygularla anlaşılmanın zorluğunu iliklerine kadar hissetmiş bir yürek. Hayalleri olan, düşlerinde alabildiğince kahkahalar atan, uyandığında tüm çarpıklığı ile hayata meydan okuya bilecek kocaman bir yürek. Sahibinin en değerli parçası.

Onun uğruna bedeller ödemiş. Acımasızca saldırırken hayatın kahpe köpekleri, herbiri bir parça et koparırcasına dişlerini geçirirken, Anka kuşu misali , her öldüğünde yüreği sayesinde sanki kendi küllerinden tekrar dirilip var olmuş. En kuytusun da yaşarken bile hayatı, bir çocuğun mahsun gülüşünü eksik etmemiş sıcacık yüzünden. En utangaç duygularını, yeni seven bir gengin sesinin titremesi gibi titreyerek haykırmış. Bir gülün romantizminde akıtırken aşkını, bir kardelenin mağrur ve gururlu başkaldırısını bırakmamış, özünden taviz vermemiş. Sevdiğinin sevilesi ayaklarına gülller dökerken, ayak altında ezilmiş güllerin acısını çok sonraları gözyaşları ile yıkamış. Bir buğday tanesi misali, her yanını börtü böcek sarsada, başını dik tutmanın verdiği ağırlığı titremeden kaldırabilmiş. Aşkını bir üveyikden satın almış, o zaman saha şivan düşmemiş böğrüne. En romantik şarkıların bestecisi gibi dilene dolamış en güzel aşk nağmelerini. Öyle zamanlar gelmiş ki, bir güvercinin ürkek kanatları olup hasretlere kanat çırpmış. Gagasında aşka dair umudu hiç eksik etmemiş. Bir göz açıp kapama zamanında ihanetleri görmüş, kahpe hançerleri yemiş amansız zamanlarda, kelimelerin cümlelere dönüştüğü anlarda akan yalanlara teslim olmuş. Sonra bir gün sahibi karşına geçip. - Ey deli yüreğim. diye başlamış sözlerine. Sen ki temiz kalma uğruna beni kirlettiin. Sen ki diline doladığın aşkı yaşamak için tüm hayat damarlarımı kestin. Seni koruya bilmek adına nice bedeller ödedim. Daldan dala konarken diğer yürekler, yaşamanın eze eze tadını çıkarırken, her çiçekden bal alan arıların vızıltısında kahkahalar atıp, kan emip, birbirlerinin etlerini yiyip, hiç bir şey olmamış gibi ağızlarını silip sinsice gülerken alkışlandılar. -Sana diyorum deli yüreğim. Daha ne kadar savunacaksın kokuşmuş, eskimiş, demode olmuş değerlerini. Benim tahammulum kalmadı.

Şimdi soruyorum sana. DEĞİŞECEKMİSİN?

Garibim yürek, tüm herşeye göğüs germiş ama şimdi karşısındaki sahibi. Bir an yaşadıklarını düşünmüş, sonra yaşayacaklarını kan akıtmış içine, tüm gücünü toplayıp haykırmış HAYIR DEĞİŞEMEM !!!!!!!

Ve şimdi sahibi tarafından hayat gazetesinin ilan servisinde büyük punto yazlarla bekliyor.

SAHİBİNDEN SATILIK KELEPİR YÜREK!!!!!!!!

 
Toplam blog
: 18
: 711
Kayıt tarihi
: 27.11.06
 
 

1972 İstanbul doğumluyum. Dekorasyon işleri yapmaktayım. Amatörce de olsa hayata dair sevinçlerimi e..