Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '15

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Sahibinin mezarı başından ayrılmayan köpek, mahalleliyi her gün ağlatıyor...

Sahibinin mezarı başından ayrılmayan köpek, mahalleliyi her gün ağlatıyor...
 

BİR BAŞKA LİONS ETKİNLİĞİNDE  K.YAKA YALI LİONS KULUP BAŞKANI FATMA ELVİN ÖZTÜRK, VE DİĞER BAYRAKLININ GELECEKTEKİ LİONS KULUP BAŞKANI ÖZAKAYDIN'LAR, GÖRME ENGELLİLER İÇİN TERTİPLENEN GECEDE BİR ARADALAR. ARALARINDAN SU SIZMIYOR. ŞİMDİ KENDİLERİ İTALYA SEYAHATİNDELER.

          Karşıyaka  Yalı Lions  Kulubü, eski Başkanı Elvin Fatma Öztürk’ten görevi devir alır almaz, günün aktüalitesine uyan yeni başkan Oya  Kutay Aytan’ın, ilk işi, sokak hayvanları için kollarını sıvamak oldu.

         Yeni Başkan Aytan Hanım, ilk hedeflerinin 500 sokağa 500 su kabı dağıtmak olduğunu belirterek  “en büyük sıkıntıyı yaşayanların başında kimsesiz hayvanların olduğunu belirten Aytan “ Lions camiası olarak çevremize  gönüllü katkı koymayı ilke edindik.” Dedi.

         Eski Başkan  Elvin Hanımın da çalışmalara katıldığı faaliyetlerde su kaplarının belirli yere konarak daima su bulundurulması için, vatandaşlarımızın duyarlı olması istendi.

         Böylelikle K.Yaka Yalı Lions Kulubü’nün yeni başkanı  ilk  faaliyet olarak sokak köpeklerinin bu sıcak yaz günlerinde onların susuz kalmalarını önleme çarelerini aramak oldu. Başlan,  bunun manevi bir borç olduğunu söyleyerek şöyle devam etti. “ Yaz sıcaklarının en yoğun günlerlindeyiz.   Her dönem birçok farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. 2015-2016 dönemimiz  1 Temmuz’da tüm kulüplerimizde görev değişimleri ile başlıyor. Kulüp arkadaşlarımla daha öncesinden görüşüp sokak hayvanlarına yönelik etkinlik yapma fikrini anlatmıştım. Onlardan gelen destek ile  ilk günden çalışmaya başladık.  Geçen dönem başkanımız Fatma Elvin Öztürk ile ilk gün yola çıktık. Karşıyaka ve çevredeki bölgeleri tek tek gezip su kapları dağıtacağız. Hayvan sever dostlarımızdan da su kaplarına sahip çıkmalarını, içlerinin sürekli suyla doldurmalarını istiyoruz. Kulüp üyelerimiz de gönüllü olarak aynı çalışmayı yaz sonuna kadar sürdürecek” dedi.

BU FOTOĞRAF, SOSYAL MEDYAYI SALLADI.  SAHİBİNİN MEZARININ BAŞINDAN AYRILMIYOR BU KÖPEK. GELİP GELİP HER GÜN ZİYARET EDİYOR. AĞLIYOR. TOPRAĞI GÖZYAŞLARI İLE ISLATIYOR. TOĞRAĞA YÜZ SÜRÜYOR, BELLİ BELİRSİZ HIÇKIRIKLAR SALIYOR. VEFANIN BÖYLESİ...

          Şimdi böylelikle iyi bir başlangıç yapmış olan yeni yönetim, bu yaz aylarının kavrulan sıcak günlerinde,   dışarıda yaşayan hayvanların susuz kalmalarının önüne geçilmiş olacak.

         Hayvanlar aleminde gezinen, onları yakınen tanıma fırsatı olmayan yurttaşlarımızı, biz de duyarlı olmağa çağırıyoruz. Bilindiği gibi, hayvanların yaşama hayatımızdaki rolleri, sayılamayacak kadar büyük.

         Geçtiğimiz günlerde sosyal medyayı, sayfalarımıza koyduğumuz köpek ve mezar resmi ile sallayan bu acıklı tablo, insanları derin düşüncelere ittiği muhakkak.

Bundan 1 yıl önce vefat eden İsmail Öztürk’ün kangal köpeği Zozo, her gün muntazaman 5 dakikalığına da olsa gelip gelip sahibinin mezarını ziyaret ediyor. Vaktini  mezarın toprağına yüz sürerek için için ağıt yakıyor. Biz köpeklerin gözyaşlarını buradan göremiyoruz ama, muhakkak pınarlarında da yaş birikmiştir. Köpeğin sadakati burada ne kadar elle tutulur vaziyette değil mi?

         Ve bu köpek, bu vefası ile mahalleliyi, her gün, ağlatmaya devam ediyor.

         İnsanlara bu kadar yakın köpek ve kedilere sahip çıkmak, bir yurttaşlık görevi olmaktadır aynı zamanda.

          Öte yandan da: K.Yaka Belediyesi de konuya el atarak “Can dostlar” dediği sokak hayvanlarının durumunu iyileştirmek için adımlar attı. Hayvanseverlere 2 bin adet mama ve su kabı dağıttı. Bunlardan bin tanesi, Zübeyde Hanım Parkına yerleştirildi.

          Hayvan dışkılarını toplamak için torbaların da dağıtıldığı bu dostluk mesaisinde,  yaz aylarında su ve yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlara göz kulak olan apartman ve iş sahiplerinin mekanına, “Burası hayvan dostudur” plaketi asılacak. Ayrıca  eğitici ve öğretici büroşürler de bastırılarak  halka dağıtılacak.

         Karşıyaka Lions Yalı Kulübünün başlattığıhayvan dostlukları serisine, böylelikle  K.Yaka Belediyesi de katılmış oldu. Böylelikle, el birliği ile iki koldan  hayvan yaşamına saygı ve işbirliği ve huzur ön plana çıkarılmış olacak

 

K.YAKA BELEDİYESİ OTOMATİK SU KAPLARI HAZIRLADI SOKAKTA YAŞAYAN HAYVANLAR İÇİN.

K.YAKA BELEDİYESİ OTOMATİK SU KAPLARI HAZIRLADI SOKAKTA YAŞAYAN HAYVANLAR İÇİN.

.

BU FOTOĞRAF, SOSYAL MEDYAYI SALLADI.  SAHİBİNİN MEZARININ BAŞINDAN AYRILMIYOR BU KÖPEK. GELİP GELİP HER GÜN ZİYARET EDİYOR. AĞLIYOR. TOPRAĞI GÖZYAŞLARI İLE ISLATIYOR. TOĞRAĞA YÜZ SÜRÜYOR, BELLİ BELİRSİZ HIÇKIRIKLAR SALIYOR. VEFANIN BÖYLESİ.

K.YAKALILAR SEFERBER OLDU. BU KAPLAR SULARLA DOLACAK. MÜNASİP KIYI KÖŞELERE KONACAK. SOKAK HAYVANLARI SUSUZLUKLARINI GİDERECEK.

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..