Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Şahika aslında her yerde.

Şahika aslında her yerde.
 

Televizyon dizilerinden “Avrupa Yakası”nın renkli kişiliklerinden Şahika’yı hepimiz tanırız. Sevgili Gülse Birsel’nin kalemiyle yazılan Binnur Kaya ile can bulan bu ilginç karakter, modaya olan düşkünlüğü, sürekliliğini kaybetmeyen diyet hali, ama bir o kadara açlığa dayanamaması dolayısıyla rejim yapamaması, tatlı dili, edası ve kıvrak zekâsıyla dikkatleri çekmektedir. Öyle ki tüm bu özelliklerinin yanı sıra, pahalı zevkleriyle kendisini şımarttığı gibi çevresine de cömertçe davranır Şahika. Önceleri farklı ve hatta aşırı hareketli davranışlarından ötürü değişik gözlerle değişik bir yapı olarak değerlendirilse de dizide onu sevmeyen yoktur. Keza, izleyicisi çevresi içinde aynı durum geçerliliğini sürdürmektedir.

Avrupa Yakasının Şahikası olurda Anadalolu yakasının olmaz mı? Bizim de bir Şahika'mız var. Nakliyecilerin gümrükçülerin başına çökelmiş tatlı dili hareketli ruhu ile işlerini pek ala halleden tatlı Şahika hem de. İlk tanıştığımda ismi ve tavrı dolayısıyla direk televizyon dizisiyle bağdaştırmıştım Şahika’yı. Ve hangi gün gelse de bende Anadolu yakasının Şahika’sını kaleme alsam diyordum. Bu güne nasipmiş. Biliyor ve görüyorum ki bizim Şahika’yı da sevmeyen yok. Öğlen ararlındaki çılgın Etiler seyahatlerinde Şahika, Nakliyecilerin en tepesinde Şahika, sabah öğlen akşam fark etmez, tostçunun, poğaçacının, simitçinin bir telefon kadar yakınında. Akşamları Latin danslarında, hafta sonları plates ve güzellik salonunda, aslında her yerde Şahika.

Ya kendi içimizdeki Şahika nerede? Çoğumuzun hasıraltı ettiği bir yerlerde saklı sanırım. Belki de Şahika’yı sevmekteki en büyük etken yapamadıklarımızı onda görmemizdir. Hangimiz, her istediğimizi yüksek sesle söyleyebilir, hangimiz, içimizdeki korkan küçük kızı oldukça rahat bir şekilde her türlü mimik ve hareketle ifade edebilir ki? Cesaret ve rahatlık. O bu beceriye sahiptir işte. Sevgimi de belli ederim sevgisizliğimi de diyen sloganın ta kendisidir Şahika.

Ve-l hâsıl kelam, kimi zaman içimizdeki çocuktur Şahika, kimi zaman bize uymayan aşırı telaşımızdır. Ama sevip de kıyamadığımızdır. Kısa sürede benimsediğimizdir Şahika. Deli doludur ya, ne yapsa yeridir. Rejimi de kendine, o coşkun telaşı da. Gönlümüzü kırmaz, bonkörce kendi heyecanına ortak etmek ister ya aslında bu kâfidir tüm Şahikacıların başına.

Anadolu Yakasının en renkli kişiliğine Şahika’ya Sarışelale’den sevgiler.

 
Toplam blog
: 93
: 1475
Kayıt tarihi
: 02.02.07
 
 

Elektrik mühendisiyim. Eğitimci bir ailenin kızıyım. Kelimeler ve rakamlarla geçen serüven dolu b..