Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '07

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

Sahip olduğumuz enerjiyi doğru kullanıyor muyuz?

Sahip olduğumuz enerjiyi doğru kullanıyor muyuz?
 

Beyin, düşünceyi elektriğe çeviren bir transformatördür. Elektriğe çevrilen düşünce, sinir sistemi vasıtasıyla bedenin her hücresine ulaşır. Düşünce, duygu ile beslendiğinde, duygu ile kucaklaştığında ruhta kaydolur. Ve ruhun deneyimlenmiş bir parçası haline gelir.

Düşüncenin duyguyla birleştiği anda yaşanılan deneyime "aydınlanma" denilir.

Cehaletin karanlığından, aydınlanmanın ışığına doğru yaptığımız yolculuk bir haz yolculuğudur, bir sevgi yolculuğudur.

Sınırlı realitemizden sınırsız gerçekliğe doğru uzanan yolun yolcularıyız hepimiz. Bu yolculuktan haz almanın sırrı önce realitemizin sınırlı olduğunun, realitemizin "gerçek"in yalnızca minik bir parçası olduğunun farkındalığında yatıyor.

Korkular, cehaletle değil, bize empoze edilen "kutsal düşünceleri" tekrar ederek değil, bilgi ve deneyimle aşılır.

Zihniniz olumsuz düşüncelerle dolu olduğunda ne hissediyorsunuz? Olumlu düşüncelere odaklandığınızda ne hissediyorsunuz? Fark büyük değil mi?

Çünkü olumsuz düşünceler değişik frekanslıdır. Kalitesiz benzin gibidir. Beyin vasıtasıyla elektriğe çevrilerek bedenin her hücresine ulaşan bu düşük kaliteli benzin, motora (bedene) zarar verir. İşleyişini bozar. Ruhta, olumsuz duygular ve huzursuzluk, bedende hastlalıklar yaratır. Yüksek frekanslı olumlu düşünceler ise bedende çok daha hızla yayılır. Her hücreyi yüksek enerjisiyle yeniler ve canlandırır. Olumlu -düşünceler- düşündüğümüzde kendimizi canlı, enerjik, zinde hissederiz. Ruhumuz olumlu duygularla hafifler, bedenimiz sağlıklı hale gelir. Hiçbir estetik ameliyat, yüzümüzde olumlu düşüncelerin yarattığı duyguların ışığını yansıtamaz. Olumlu düşünceler bizi genç kılar.

Zihninizi olumlu düşüncelerle beslemenin etkin yollarından biri de ruhsal ve psikolojik gelişime hizmet eden kitaplar okumaktır. Her akşam uyumadan önce birkaç sayfa bile olsa sizi geliştiren, farkındalığınızı artıran kitaplar okumanız, sekiz saatlik uyku süreciniz içinde bilinçaltınızda olumlu etkiler yaratması açısından önemlidir.

Şimdi aynanın karşısına geçin. Önce olumsuz -düşünceler- düşünün. Sonra olumlu -düşünceler- düşünün. Yüzünüzdeki değişimi izleyin...

 
Toplam blog
: 21
: 1440
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

1967 doğumluyum. 24 yaşında bir kızım var. Ailem ve dostlarım, vazgeçilmezlerim, olmazsa olmazlar..