Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Sahne tozunda Sarışelale

Sahne tozunda Sarışelale
 

Tiyatro bir aşktır. Öyle ki gönlünü kaptırmaya gör esrarından sevgisinden vazgeçemez insanoğlu. Ve kesinlikle, hayatı sahnede bilfiil görebildiğimiz, yansımalarıyla gerçekliğiyle diğer görsel sanatlardan en dürüstü, en masumu, en hilesizi ve en heyecan verenidir tiyatro.

Bu heyecanın seline kendini kaptıranlardan biri olarak geçtiğimiz hafta sonu soluğu Afife Jale sahnesinin ön sıralarında aldım. Beğeniyle izlediğim oyunun adı “İçimizdeki Şeytan” dı. Yönetmenliğini ve yazarlığını yapan Orhan Aydın sahnenin tozunu attıran harikulade bir oyun ortaya çıkarmıştı. Pek tabi en büyük pay performans gösteren Gayrettepe oyuncularına aitti. Bir araya gelme nedeni; tiyatro sevgisini daha çok insanla paylaşmak ve sahne heyecanını yaşamak olan bu başarılı ekip Orhan Aydın’ın 2001 yılında kurduğu Türkiye’nin ilk semt tiyatrosu. Gayrettepe civarında ikamet eden iki elin parmakları kadar az denilebilecek amatör oyuncuların katılımı ile tiyatroya merhaba diyen ve her yıl farklı yerlerden farklı tiyatro sevdalılarını himayesine alarak zenginleşen başarılı bir topluluğa dönüşmüş bir sanat camiası. Gazeteciden iktisatçıya, yapımcıdan mimara, psikologdan müzisyene pek çok meslek grubundan amatör oyuncuların böylesine keyifli bir hobiyi güzel amaçlar için uygulaması da gurur verici doğrusu. Oyunlardan bazıları Elalemin Kralı, Tarlabaşı Pansiyonu, Aşkımız Yalanmış ile yardıma muhtaç çocuklar için sahnelenerek toplumsal yapılabilecek en güzel amaca hitap etmişler. 9 Mart’ta da Bahçeşehir üniversitesinde de Lions işbirliği ile sergilenen “İçimizdeki Şeytan” ile de Antalya’da bir okulun yaptırılması için oldukça iyi miktarlarda gelire imkân sağlamışlar. Böylesine güzel duyumlarla beraber izlediğim oyun karşısında köşemden başarılı grubun değerli üyelerini; Cihan Namlı, Ebru Güler, Olnur Gültekin, Ahmet İlker Okumuş, Sibel Gültekin, Derya Çetinkaya, Mine Gültekin, Zerrin Mete, Elçin Güler, Ahmet Akyüzlü, Sema Yarımbıyık, Kemal Yarımbıyık, Asuman Karakollukçu, Ufuk Perker ve tabiî ki Orhan Aydın’ı alkışlıyorum.

Oyunun konusuna gelince, Baltacı Mehmet’ten Napolyon’a, öğretmenden çiftçiye kadar bu dünyadan günahlarıyla göçmüş insan manzaralarında; ahiret âleminde bile daima faturayı Şeytana kestirerek işin içinden sıyrılma çabasını izleyeceğiniz hem düşündürücü hem de gülümsemeye imkân tanıyan bir komedi oyunu. Merak edenler için tiyatro gösterimi 23 Mart Pazar günü saat 19:00 da yine Afife Jale sahnesinde olacak. Biletleri kapıda tedarik edebilirsiniz.

İzlemede ve sevgiyle kalın.

Güzel günler.

 
Toplam blog
: 93
: 1475
Kayıt tarihi
: 02.02.07
 
 

Elektrik mühendisiyim. Eğitimci bir ailenin kızıyım. Kelimeler ve rakamlarla geçen serüven dolu b..