Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Sahte İlişkiler, sahte insanlar

Sahte İlişkiler, sahte insanlar
 

Günümüz dünyasında bu tip ilişkilere ve insanlara sıkça rastlamaktayız. Herşeyin sahte taklit olduğu bir zaman dilimizde mi yaşıyoruz? Sevginin ve aşkın bile sahtesi yaşanmakta. İnsanlığı unutan insanlar olarak tarihe geçmekteyiz. Her şeyimiz sahte, gülüşlerimiz, üzüntülerimiz, duygularımız, davranışlarımız, düşmanlığımız ve dostluğumuz bile...

Sanırım gerçek olan sadece nefes aldığımız. Yediğimiz yemeklerimiz bile sahte. Ne komik değil mi? İnsan tamamıyle sahte bir dünyada her şeyiyle sahte bir yaşam sürüyor. İnanın kendi kendimizi kandırıyoruz. Hayatımız yalan olmuş.

İnsan olarak utanıyorum ama elimden gelen bir şey yok. Yaşamı anlamak gerçekten yaşamı saf olarak yaşamak zor artık. Zira insanların sana nasıl bir doğallık içinde davrandığını hiç bilemiyorsun. Sevginin ve nefretin sahte olduğu bir ortamda ne gerçek olabilir ki. hangi lafa ve kime inanacaksın. Baksanıza geçen gün sevilen ve takdir edilen iki sanatçımızı kaybettik. İnsanlar cenazelerinde sahte gözyaşları döktü. Bir şeyler konuştular ama şimdi yaptıklarına bakın. Timsah gözyaşları dedikleri herhalde bu olmalı.

Yazık değil mi? Bir çınar devriliyor. Çınar demişken Antalya'da çıkan hatta yurdun dört bir yanında mantar gibi çoğalan orman yangınlarında ciğerlerimizi kaybettik. İnanın bir çok insan timsah gözyaşlarını döktü. Ortaya çıktılar sağa sola saldırdılar. Köylüleri gördük ekiplere saldırdılar. Şimdi soruyorum.

Bütün bunlar olurken biz nerdeydik. Ormanlarımız yok olurken cayır cayır yanerken bizler nerdeydik. Yeşilliklerin ve can damarımız ormanlarımızın korunması ve ve çoğalması için elimzden ne geldi. Kimlerden medet umduk. Yangın bacayı sardıktan sonra aklımız başımıza geldi değil mi?

Ormanlık alanda rast gele piknik yaparız, tarla için anız yakarız, yer için ağaç keser orman yakarız, sigarımız yanıkken ortalığa atarız, elimizdeki camları ve pislikleri rastgele bırakırız. Sonra da çıkar çevreci kesiliriz. İşte sahteliklerimizin en önde geleni. Hareketlerimiz ve davranışlarımız o kadar sahte ki yaptıklarımız ile söylediklerimiz birbirini tutmuyor. Kendi kendimizi yalanlıyoruz.

Sularımız azalıyor, yeşilliklerimiz yok oluyor, topraklarımız kuraklaşıyor ve verimsiz hale geliyor tıpkı bizim gibi. Acaba neden? Sebebi ne olabilir? Birileri diyecek ki küresel ısınma. En büyük gerçek aslında en büyük yalan.

Kullanmasını ve korumasını bilmeyen insanın elinde ne olursa olsun o yok olur. Sevgi dahil...
 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..