Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '08

 
Kategori
Eğitim
 

Sahte Yazılar ve Sorumluluğumuz

Sahte Yazılar ve Sorumluluğumuz
 

sahte yazılar


Zaman zaman bazı ünlü yazarlara ait yazıların, sunuya dönüştülülerek ulak (e-posta) yoluyla binlerce okuyucuya ulaştırıldığına tanık oluyoruz. Genelde insanların okuyunca etkilendiği, beğeni toplayan yazılar... Bunlardan bazılarını hiç unutmam. Örneğin Can Dündar'ın yazdığı belirtilen "musalla taşı" adlı sunu çok güzeldir.
Bu gün romantik yazarımızın sayfasını ziyaret etmek geldi içimden. Sayfada gezinirken bir başlık dikkatimi çekti "sahte yazılar". Yazının da sahtesi olurumu diye düşündüm.
Sayfayı açtığımda Can Dündar'ın kendisine ait olmadığı halde kendine aitmiş gibi gösterilen yazıların listesini vererek okuyucularını uyardığını gördüm. " musalla taşı" isimli sunu da bunlardan biri.
"musalla taşı" gerçekten çok güzel bir yazı. Ama neden bir insan kendi yazdığı böyle güzel bir yazıyı başkasına mal eder ki! Bu konu üzerinde düşünmek lazım.
Millet olarak hâlâ yapılan işle değil kimin yaptığıyla ilgileniyoruz. Bir fikir, beğendiğimiz kimseler tarafından söylenirse destekliyor, beğenmediğimiz biri tarafından söylenirse aynı fikre karşı çıkıyoruz. Bir söz etki alanı geniş birisi tarafından söylendiğinde çabuk kabulleniyor, sıradan bir insan tarafından söylendiğinde etkilenmiyoruz. Sizler de benim gibi bunlara defalarca tanık olmuşsunuzdur herhalde. Bence yazar da bu düşünce ile yani yazının daha etkili olabilmesi için kendi ismini değil Can Dündar'ın ismini kullanmıştır. Ben yine de böyle bir yazıyı yazanın ismini bilmek isterdim.
İnsanları olduğu gibi kabul etmediğimiz sürece insanlar bizim istediğimiz gibi görünmeye devam edecektir. Bu düşünceyle öncelikle yetişkinler olarak kendimizi ve değerlerimizi kontrol etmemizin faydası olacaktır. Kendi benliğimizde insanları olduğu gibi kabullenmeyi başardıktan sonra çevremize dönmeliyiz.
Eğitimciler, anne-babalar olarak çocuklarımızın söyleyenle değil söylenenle ilgilenmesini sağlamalıyız. Geleceğimizin sahteliğini yoketmek ancak böyle mümkün olacaktır.


Not: Can Dündar'ın sahte yazılarını görmek için bağlantı: http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=3266

 
Toplam blog
: 46
: 1313
Kayıt tarihi
: 31.03.08
 
 

Maarif Müfettişi. 1989 Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği, 1996 İnönü Üiversitesi Eğitim Yöneti..