Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '13

 
Kategori
Futbol
 

Sahte zafer çığlıklarıyla uykuda kalanlar

Sahte zafer çığlıklarıyla uykuda kalanlar
 

Bir "yürütmeyi durdurma" geldi ya.. Zannedersin aklandı, paklandı... Hamamda kırkını çıkarıp tertemiz oldu!!

UEFA; 2011'de oynadığı oyunun aynısını oynuyor.

Ha bu arada; dikkatinizi çekti mi bilmem.. Adamlar geçen sene CAS'taki davayı çekme sebeplerini "milli mesele", "ülke çıkarları" diye açıklayıp 2020 Dünya Kupası'nı, olimpiyatlarını işaret etmişlerdi. Güya çekmeseler bunların ikisi de Türkiye'ye verilmeyecekti..

Şimdi ise; tahkimin kararından sonra ağız değişti!! Meğer davayı "bu iş bitti, nasılsa artık ceza almayacaksınız, davadan vazgeçiniz" diyen UEFA'nın "vaadi" doğrultusunda çekmişler.. Vallahi kendileri söyledi.. Onlar gibi bir tarafımdan uydurmadım..

Şimdi de agalar pazarlık etmişler.. UEFA demiş ki; "Sizi ön elemeye alalım.. 28 Ağustos'ta davayı karara bağlayalım.. Hızlıca bu işi bitirelim.." Bir söylentiye göre; elemeleri geçseler ve dava olumsuz sonuçlansa bile; olası bir ceza gelecek seneden itibaren uygulamaya konulacak.. Dert değil.. Yeter ki; Fenerbahçe taraftarı 1 sene daha mışıl mışıl uyusun..

Güya; UEFA, Yargıtaydan çıkacak olası bir "masumiyet" kararını göz önüne alarak ödenecek tazminattan korkmuş!

Bir defa ben hukukçu değilim. Ama bildiğim kadarıyla; Yargıtay, mahkemede alınan bir kararı onar ya da bozar.. Yani mahkeme yeniden görülür. Yanlışım varsa hukukçu olanlar düzeltsin lütfen.. Yani Yargıtay kararı bozsa bile; malum şahısların suçsuzluğu ispat olunmuş anlamına gelmez..

Bir diğeri; UEFA Türkiye'deki mahkeme kararını tanımaz.. Eğer bizim adamlar akıllı olsa vazgeçmezlerdi. Çünkü;

UEFA'nın muhatabı mahkeme değil, TFF'dir. Dolayısıyla gelecek herhangi bir ceza durumunda; zaten mahkemenin değil; TFF'nin kararı teziyle UEFA'ya tazminat davası açılabilirdi.

Bu kadarını göremeyecek kadar "ahmak" olduklarına inanmıyorum.. Ha şimdi dersiniz ki; "şike yaparken yakalanacak kadar ahmaklar da bunda niye olmasın?". Orasına ben karışmam :)

Hasılı kelam; taraftarı 1 sene daha uyutmaya devam.. Ama 1 sene sonra ne olacak? TFF'de Galatasaraylı kimse de yok ki üstüne suç atasın..

Hey büyük Galatasaray!!!

Koca UEFA'yı eline almış; kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor.. Sanırsın UEFA binası stat; UEFA amatör takım; Galatasaray'da gol attıkça atıyor :). Daha trajik olanı; "öğretmen", "mühendis", "sosyalist", "devrimci" geçinen; bu sayfalarda yazıları yayınlanan koca koca adamlar da bu tiyatronun gerçek olduğunu sanıp "afilli" yazılar yazma peşindeler.. İnternet sitelerindeki "kura çekimi" haberini "kopyalayıp yapıştırarak" blog yazdığını sanan zavallıdan başka ne beklenir ki?

UEFA ne yapıyor? Apaçık belli.. İşte UEFA'nın kafasındaki cümleler:

"Öf, bıktım sizden.. Tamam hadi gelin şu elemelere katılın.. Nasılsa bir arpa boyu yol gidemeyeceksiniz.. Şu CAS bitsin.. Bir daha da sizinle uğraşmak istemiyorum.. Ne haliniz varsa görün.. İşi gücü bırakıp sizin mahkemelerinizle uğraşacak halimiz yok"..

Tabiki yargılama bitmedi. Ama CAS kararından "beraat" çıkmasının beklemek ütopyanın kralıdır. CAS'tan sonra bu arkadaşlar; AİHM, Avrupa Birliği Senatosu, FIFA, Birleşmiş Milletler'e kadar itiraz yolunu genişletirler mi? Bekleyip göreceğiz.. Biz göreceğimizi görüyoruz da.. Şu Fenerli arkadaşlar da zahmet edip bir görmeye çalışsalar da kardeş kardeş geçinsek...

 
Toplam blog
: 93
: 585
Kayıt tarihi
: 27.01.09
 
 

Elektronik ve haberleşme mühendisiyim. Galatasaray taraftarı; evli; 1 erkek çocuk babasıyım. ..