Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Şaibe düştüğü yeri yakar

Şaibe düştüğü yeri yakar
 

Futbolun içine atılan fitne tohumları ve yeşeren her tohumda, şampiyonluklara ve galibiyetlere düşen şaibe. Taraftarın şerefli ikinciliklere olan hasreti ve her taraftarın her maçtan sonra, hatta her maçtan önce şizofrence hakemi, MHK'yı yada TFFF'yi suçlaması. Türk futbolu bunlardan ne zaman kurtulacak.

İtalya'da şaibe karışan her takım, her futbolcu ve hakem cezalandırılıyor. Türkiye'de ise sadece ve sadece tartışılıyor, iddalar ortaya atılıyor ama iş bunların kim olduğunu yada ceza vermeye gelince kimseden ses çıkmıyor. Bundan iki yıl önce bir haber okumuştum Türkiye Ligleri tarihinde her şampiyonlukta şaibe var ve hepside kanıtlı diye. Düşünebiliyormusunuz bir ülkenin birinci liginde en büyük takımlarının en büyük sevinçlerinde şaibe var. Ben de bir taraftar olarak bunlarda iğreniyorum ama içimize kurt düşürülüyor bir kere ve korkuyoruz, sevinçden ağladığımız maçlar aslında yalan yada sinirden uyuyamadığımız geceler hep boşuboşuna.

Şimdi de çıkmışlar maçtan önce telefon geldi bu hakem bize zaten kıyacaktı, öyle de oldu diyorlar ama iş bu telefonun kimden geldiğine ve bu telefonu eden kişi bu bilgiye nasıl ulaşmış, bu açıklanacak olduğununda kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Daha bu olay soğumadan Süper ligin köklü külüplerinden birinin başkanı kendi maçalarını yönetecek olan hakemi arıyor. hem kendi adına hemde hakem arkadaşımızın adına şaibe düşürüyor. Gerçekten çok yazık.

Eger gerekli önlemler biran önce alınmazsa Türk futbolu bunları daha yıllarca tartışmaya devam eder.
 
Toplam blog
: 27
: 1314
Kayıt tarihi
: 17.11.08
 
 

Bir şeyler yazmak çok hoşuma gidiyor. Uluslararası Ahmet Yesevi Üniversitesinde 2. sınıf gazetecilik..