Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '16

 
Kategori
Kültürler
 

Şair Mansur Ekmekçi'nin dergahından inciler

Şair Mansur Ekmekçi'nin dergahından inciler
 

NEREDE karşılıklı bir SEVGİ varsa orada:
 
SEVGİYLE birlikte bir SAYGI vardır
 
SAYGIDAN bir İTİMAT
 
İTİMAT’TAN doğan bir İTAAT
 
İTAATİN Temeli DİSİPLİN
 
DİSİPLİNLİ  mekânda HUZUR
 
HUZURUN Gerçek İlacı SAĞLIK
 
BAŞARILI gönüllerde MUTLULUK vardır “ diyor şair
 
Mansur EKMEKÇİ 
 
Şair Mansur Ekmekçi 1960 Muş doğumludur. İlk ve ortaokulu  Midyat ve Adana'da okumuş olup, dışarıdan Liseyi de bitirmiştir. Kendi kendini yetiştirmiştir. Devletin değişik birimlerinde 25 yıl görev yaptıktan sonra emekliye ayrılmıştır. Üç lisan biliyor. Anadolu'da yapılan birçok sanat ve kültür etkinliklerinde Mansur Ekmekçi'yi görmeniz olasıdır. Adana, Ceyhan, Isparta, Keçiborlu, Eskişehir, Kütahya, Simav, Manisa, Salihli, Muğla, Bodrum, Aydın, Didim, Kuşadası, Nazilli  ve Söke  gibi il ve ilçelerde yapılan etkinliklerde hep bir araya geldik. Cana  yakın sevecendir..Vefalı bir dosttur..
 
Mansur Ekmekçi'nin yayımlanmış kitaplarından bazıları: Hercai  (1999),İnsan Oğlu ( 2000 ), Ne Olursan Ol, Önce İnsan Ol ( 2001),  Güfteden Besteye ( 2002 ), İnsanoğlu Dergahı ( 2003) ve  Çukurova'da Yaşayan Halk Ozanları ( 2010 ) gibi kitapları ve bestelenmiş şiirleri de  vardır...Yukarıda Mansur Ekmekçi'nin DERGANINDAN SEVGİ ve SAYGI üzerine söylenmiş birkaç sözünü sizlerle burada paylaşmak istedim.
 
Sevgili dostum Mansur Ekmekçi'ye   Söke'den Adana'ya kucak dolusu selam ve sevgilerimi bir demet karanfil niyetine gönderiyor ve başarılar diliyorum. 
 
Abdülkadir  GÜLER 
 
09.01.2016- SÖKE 
 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..