Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '13

 
Kategori
Spor
 

Sakalını kes be Arda Turan.

Sakalını kes be Arda Turan.
 

Sana görünümünü değiştirmek ve eleştirmek için değil sadece kendi düşüncemi belirtmek için yazıyorum. Kişinin görünümü, kıyafeti elbette kendi kararı ve seçeneğidir. Ancak ben şu son halinin sana çok fazla yakıştığını düşünmüyorum.

Geçen sezon da saçlarını uzatmıştın. Bir çok maçta saç bandı ile çıkıyordun. O görünümde çok sevimli değildi açıkçası. Tam sezon bitti saçlarını kestirdin. Kupayı kazanınca. Ancak yeni sezonda bu kez karşımıza sakallı hem de bayağı uzamış bir sakallı Arda olarak çıktın. Evet gençlikte bazı değişiklikler yapıyor insan. Saç uzatma sakal bırakma gibi içinden gelen farklı görünme iiçgüdüsü de denebilir. Farklı olduğunu hissettirmede olabilir. Ya da sıradan rahat davranış biçimi denebilir. Hepsine saygı duyuyorum.

Avrupa'da bizi temsil ettiğini her sözün her davranışın kendi imajın kadar Türk ve Türkiye imajını da etkilediğini söylemek isterim. Olumlu ya da olumsuz. Elbetteki sakalın olumsuz bir imajı var demiyorum. Ancak erkeklerde sakalın biraz doğu toplumu imajı ve kültürü ile alakalı olduğunu düşündüğümü söyleyebilirim. Boyun kısa. Biraz da dengeli bir vücut yapın var. Yani zayıf değilsin. Tam aksine Maradona misali kısa ve aniden seri çalım atabilen bir yapın var. Çok süratli bir oyuncu da sayılmazsın. Sadece oyun zekası ve seri hareket bir de dayanıklılığın ön planda olan özelliklerin. Bu yapıda bir insana bu görünümde futbolcuya inan ki uzun sakal çok yakışmıyor. Tam aksine kısa saç ve çok az ya da sakalsız halin seni çok daha fazla sevimli göstereceğinden şüphem yok.

Bazı hızlı forvet oyuncuları hafif uzun saç bırakırlar. Çünkü koşarken bu saçları onlara biraz daha fazla manevi bir enerji ve güç katar. Sen öyle çok süratli bir kanat oyuncusu da değilsin ki saçlarını uzatasın.

Kısa boylu olduğun için aşırı sakal da seni fazla tombik gösteriyor bence. Artık bir kaç ay dan fazla oldu. Hevesini de aldın değişikliği de yaşadın. Gel bu sakalllarını kes bence. Çok daha sevimli çok daha modern imajlı bir Arda Turan olarak göğsümüzü kabartrmaya devam et derim.

Ben Fenerbahçeliyim. Ama inan ki Atletico maçlarında senin gol atman başarılı olman güzel asistler yapman için maçları zevkle izliyorum. Hele attığın goller sonrası arkadaşlarının sana koşması seyircilerin ve taraftarların gönlünde de seni aynı bir yere koyuyor. Sana saygı duymaları inan ki bir Türk olarak bizi gururlandırırken haklı bir sevince boğuyor. Sende çalışarak başarılı olarak onlara cevap veriyorsun. Bu nedenle çok daha fazla gündemdesin bu dönemde. İnanıyorum ki bu dönem uzunca sürecek. Bu nedenle bu genç yaşında gerek sevimli görünümün gerekse imajının daha belirleyici ve kalıcı olması için sakalını kes derim.

Bilirsin Avrupa'da Türk ve Türkiye imajı ve algısı hala çok olumlu değil maalesef. Bunu  klasik geleneksel doğu toplumu algısı olarak düşünebilirsin. Sen goller attıkça Atletico spikerinin EL Turco, El Turco.. diye sevinçle bağırması ne kadar bize gurur veriyor bilemezsin. Bu nedenle senin sayende bilmeyeneler de Türkiye'yi tanıyorlar seviyorlar ve belki de her konuda olumlu düşünüyorlar. Bu nedenle yaşantını ve görünümünü biraz da bu düşünceleri çok da arka plana atmadan değerlendirmeni öneririm.

Geçmiş oyunculardan efsane olanların ismi anıldıkça hep bir klişe profil insanın kalına gelir. Mesela rahmetli Selçuk Yula'yı kısa saçlı değil hep uzun saçlı olarak hayal ederiz hatırlarken. Yasin ve Gökmen Özdenak kardeşleri ise hep sakallı olarak hatırlarız. Can Bartu ise hep kısa ve asker saçı gibi Rıdvan Dilmeni ise ne uzun ne kısa ve hafif sakallı olarak hatırlarız. Bu imajdır ve onlara yakışan şekildir. Çok fazla görünüm değiştirmek senin gibi efsane olmaya aday bir yıldız için çok hoş bir durum olmuyor diye düşünüyorum.

Sonuçta sakallı halin çok da sevimli değil. Sadece bunu belirtmek istedim. Seni daha başarılı ve daha sevimli bir görünümde seyretmek isteriz.

Sevgiler... 

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..