Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Sakın ses çıkarmayın ölüler uyuyor....

Sakın ses çıkarmayın ölüler uyuyor....
 

Hangi savaşı çıkardı çocuklar !


Çok uzun değil çocukluğumu düşündüğümde biz insanmışız diyebiliyorum. Belki de o zamanlar çocuk olduğumdan her şeyi güzel düşünüyor, güzel görüyordum. Tehlikeleri bilmiyordum.

Çok uzun değil gençliğimi düşündüğümde biz insanmışız diyorum. Gençlik bu kan damarda durmaz derler ama o zaman dün gibi. Zamlara karşı çıkardık. Üniversitenin bahçesinde, sokaklarda YÖK kaldırılsın diye feryat ederdik.

Üç sınıf var derdik. Zengin, orta, fakir. Şimdi ortasız kaldık. Kemal Sunal geldi aklıma nur içinde yatsın. Orta direk Şaban... Şimdi ne orta direğimiz var ne de o eski güzelim bakkallarımız. Yaz dostum derdi Barış Manço O da nur içinde yatsın. Bakkala yaz derdik akşama babam gelince verecek ya da yaz komşuyuz şurada sonra ödeyeceğim denirdi. Babalarımız öderdi hesabı, babalardan alacaklar istenirdi. Kadınlara hesap ödetilmezdi. Adamlar uçkursuz gezmezdi.

Komşu teyze namazını kılar namazında abdestinde derdik. Allah içindi ibadet. Din alet değildi iman edenlere. İman edenler dini alet etmezdi.

Çok şükür insanları gördük, insanca yaşadık ta ki son senelere kadar. Uzun değil mevzu sadece derin bir kaç seneleri kapsayan.

Ve şimdii... her gün, her saat, her an.

Dünyada çocuklar ölüyor, ölmüyor aslında bildiğin öldürülüyor. Kadınlar tecavüz metası oldu. Savaşlar almış başını gidiyor ama öyle böyle değil, böyle öyle de değil. Para üzerine kurulu, hırs üzerine, çıkar amaçlı..

Başka bir varlık olduk.

Burnumuzun ucunda sokağa çıkma yasakları var. Burnumuzun ucunda askerlerimiz öldürülüyor. Burnumuzun ucunda öğretmenler feryat ediyor. Çocuklar ölmesin diyor! Ama kimse duymuyor.

Eskiden çocukları şeker ile kandırırlardı. Şimdi o çocuklar büyüdü para ile kandırılıyorlar. Asgari ücret zamlanıyor, kömürler emekliye 12 taksit, ev vereceğiz evsiz kimse kalmayacak ! 

Öyle bir hale geldik ki !

Havalar sıcak ya da soğuksa grip olunurdu şimdi acaba hangi şirketin ilaçları para kazansın diye ortalığa virüs atıldı diyoruz.

Komşu kızı, komşu oğlu, kardeşimizdi şimdi babanız size şehvetle sarılabilir diyorlar.

Amaaa 9 yaşından büyük kız çocuklarına !

Eyyy dini imanı bacak arasına sıkıştıranlar !

Sinop'un Gerze ilçesinde İslamcı Gençlik İlim ve Hikmet Derneği'nde kuran kursuna gelen 4 erkek çocuğa tecavüz edip 24 yıl ceza alan Rafet Ermiş isimli dernek başkanının yaptıkları için de fetva çıkaracak mısınız  acaba.

Oyy çocuklar oyyyy... Güzel günler görmelisiniz çok güzel ve hep gülmeli yüzünüz. 

Üzgünüm güzel bir gelecek bırakamayacağız korkum var.  

Üzgünüm sesinizi duyuramamaktan,çığlıklarını hissettirememekten.

Ve hep üzgünüz... sadece üzgün !

Oyyy çocuklar oyy

"Öyle bir ölsem öyle bir ölsem ki çocuklar, Size hiç ölüm kalmasa'' dediği gibi Aziz Nesin'in. Bunları yaşatanlar öyle bir ölse öyle bir ölse ki insanlara, dünyaya, çocuklara acı kalmasa.

*****Acının  dili, rengi, ırkı yok.****

 
Toplam blog
: 175
: 775
Kayıt tarihi
: 20.10.07
 
 

9 Eylül Üniversitesi Maliye bölümü mezunuyum. Şiir dünyam, bir tane kitap çıkaracağım dedim ve  b..