Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

Şakirpaşa Havaalanı giderse hesabını siyasiler verecek

Şakirpaşa Havaalanı giderse hesabını siyasiler verecek
 

Siyasi yatırım uğruna Şakirpaşa Havaalanı Adana'dan Mersin'e taşınmak isteniyor.


Mersin, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in biraz da showa yönelik tutum, davranış ve açıklamalarından güç alarak hayli şımardı.

Geçmişte, TRT Radyosunu, stüdyolarını Adana’dan almayı başaran Mersinliler, gözlerini bürüyen Adana düşmanlığıyla, Adana’nın olan her şeye sahip olmak istiyorlar.

Son istekleri, havaalanımız.

Tüzmen’le birlikte Mersin’e yaptığı bir ziyaret sırasında ulaştırma bakanı Binali Yıldırım tarafından ortaya atılan Adana Havalanı’nın Mersin’e taşınmasına bugüne kadar Büyükşehir belediye başkanı Aytaç Durak, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ve Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş’tan başka henüz tepki gösteren çıkmadı.

Özellikle, başta geçmiş dönemin Mersin Milletvekili, şimdinin Adana milletvekili olan iktidar partisinin ikinci adamı Dengir Mir Mehmet Fırat olmak üzere, AK Partili milletvekillerinin ve il yöneticilerinin sessiz kalması, AK Parti Mersin yönetimini daha da şımarttı.

Sevindirik delisi etti.

Aldığı gazla, AK Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Muhammed Gültak, Adana Havaalanı’nın mutlaka Mersin’e taşınacağını söyleme cesaretini kendinde buldu.

Gültak’ın havalanı ile ilgli açıklaması şöyleydi:

"Bölgeye uluslararası bir hava limanı yapılacak. Yeri söylemiyoruz ama aslında yerlerde aşağı yukarı belli. Yap-işlet-devret modeli ile yapılacağı için inşallah 2-3 seneye kadar Çukurova Hava Limanı tamamlanmış olacak. Aynı anda 2 uçağın iniş kalkış yapacağı büyük bir hava limanı olacak. Bu hava limanı yapıldığında Adana'daki hava limanı kalkmış olacak ve bu yeni hava limanı devreye girecek.”

Çok küstah bir açıklama.

Aynı zamanda kendinden emin.

Adamlar işi bağlamış, havaalanının altına teker takmışlar Mersin’e taşıyacaklar.

Şakirpaşa Havaalanının Adana’dan taşınmasının sonuçları tüm siyasiler açısından ağır olacağı unutulmamalı.

TBMM’de Mersin kadar Adana milletvekilleri de bulunmakta.

İktidar partisinden 6 milletvekili Adana’yı temsil etmekte.

Havaalanının Mersin’e taşınması durumunda, öncelikle AK Partili milletvekilleri ve il yönetimi Adana halkına bedeli ağır olacak bir hesabı vermek durumda kalacaklardır.

Böyle bir durumda, milletvekilleri ve il yöneticileri, binlerce Adanalı’nın yargıda açacakları görevi suistimal ve kötüye kullanma suç duyurularıyla, Adana halkından aldıkları yetkiyi Meclis’te neden kullanmadıkları ve Adana’nın haklarını korumadıklarının hesabını verme durumuyla karşı karşıya kalacaklardır.

Tabela indirmek de var tabii işin sonunda.

 
Toplam blog
: 69
: 2133
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi mezunuyum. Adana'da yerel gazetecilik yapıyorum...