Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

TULIN CEKMECELIGIL

http://blog.milliyet.com.tr/

02 Ağustos '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
625
 

Sakızlı Muhallebi

Sakızlı Muhallebi
 

Malzemeler

1 litre süt

5 yemek kaşığı un

7 yemek kaşığı şeker

1 paket damla sakızı veya bir yemek kaşığı damla sakızı reçeli

1 tatlı kaşığı margarin

Hindistan cevizi

Süt, un ve toz şekeri tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın. Süt kaynama noktasına gelince damla sakızlarını veya damla sakızı reçelini ekleyerek muhallebi kıvamına gelince kadar karış karıştıra pişirmeye devam edin. Muhallebi kıvam alınca ocağı kapatıp margarini ekleyin. Üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak ılınmasını bekleyin.

Ilınan muhallebinizi göz göz oluncaya kadar mixerle 10-15 dakika çırpın ve dibine hindistan cevizi serptiğiniz kaselere yukarıdan dökerek paylaştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra hindistan cevizi ile servis yapın.

Afiyet Olsun!

http://www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Merhaba, elinize sağlık, ama bir şey aklıma takıldı. damla sakızı doğal sakız mı çıklet mi? :))) iyi günler !

Nariçi 
 03.09.2012 20:26
Cevap :
Merhabalar, Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum. Damla sakızı; aktarlarda veya kuruyemişçilerde bulabileceğiniz minik minik sert doğal sakızlar. Görüşmek üzere, Tülin  04.09.2012 8:55
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 82
Toplam yorum
: 30
Toplam mesaj
: 2
Ort. okunma sayısı
: 1818
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

Ankara doğumluyum. 1987'de evlendim. Bir Oğlum var. Annem çalıştığı için çok küçük yaşlarda mutfa..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster