Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
14248
 

Şakşuka

Şakşuka
 

Aman dikkat!

Bu o bildiğimiz bir dönem popüler olan şarkının adı değil.

Kökeni Akdeniz Bölgesi olduğu söylenen ama bildiğim kadarıyla en çok Antalya’ya özel, hemen her Antalya evinde ve özellikle yaz aylarında rastlayabileceğiniz bir karışık kızartma türü.

Antalya’da ilk yaşadığım yıllarda adını oldukça garipsediğim ancak Antalya’lı hanımların çok mükemmel yaptığı bir yemek.

Hazırlanması da çok pratik.

Yemesi mi?

O daha da pratik.
Lezzetli olduğu için çabuk bitiyor çünkü.

Malzemeler : Sarımsak bol olmalı bu yüzden 6 – 7 diş sarımsak kullanmalıyız.

Ev halkının kalabalık olup olmadığına göre miktarlar değişebilir.
1 adet patlıcan
2- 3 adet patates
4- 5 adet sivri biber ( isteğe bağlı acı veya tatlı olabilir)
1 su bardağı zeytinyağı
4- 5 domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Biraz sirke

Gelelim yapılışına : Patlıcanları alacalı soyup boyuna ince ince dilimleyelim, ya da küp küp doğrayalım.

Yaklaşık 20 dakika kadar tuzlu suda bekletelim.

Patatesleri, kabuklarını soyup, yıkadıktan sonra küp küp doğrayalım.

Biberleri de yıkayıp kuruluyalım.

Yıkayıp kuruladığımız patates, patlıcan ve biberleri bol ve kızgın yağda kızartalım ama mutlaka yağın süzülmesini de sağlayalım..

Dikkat etmemiz gereken bir başka konu; kızartma sırası.

Önce patatesleri, ardından patlıcanları ve en son biberleri kızartalım.

Domatesleri soyup, rendeleyelim.

Ayrı bir yerde biraz yağa domatesleri alıp, koyulaşana kadar pişirelim..

İçine sirkeyi, sarımsakları, tuzu ve baharatları ekleyelim.

Arzu edersek bu sosun içine karabiber ve kırmızı biber de ekleyebiliriz.

Bazı durumlarda malzemenin içine kabak da eklenebiliyor.

Afiyet olsun :)

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Bu blog Editör'den Öneriler alanında yayınlanmıştır

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bu blog yarım kalmış sanki. Patlıcan, patates, biberleri kızarttık, sosu da yaptık. Bunları karıştırmayacak mıyız? Karıştırdıktan sonra tekrar birlikte pişecek mi? Sevgiler...

moonlight1 
 31.08.2008 1:35
Cevap :
Sosu kızarttıklarımızın üzerine dökeceğiz hepsi o, adı üstünde şakşuka:)) Yaz yemeğidir buralarda. Çok çok sevgilerimle... Not: Bu arada, geçen yıl ki bloglarımdan birine yorum yapman çok gururlandırdı beni, sağol varol arkadaşım.:)) Tekrar sevgilerimle...  01.09.2008 15:00
 

Sizi çok seviyorum özlem hanım Cansın Erol

Cansın erol 
 07.02.2008 18:45
Cevap :
Ben de sizi çok seviyorum inanın. Milliyet Blog sayfalarında, "Yazılar yürekleri birbirine bağlıyor" derim hep ben . Artık iyice eminim bundan. En içten sevgi ve saygılarımla...  08.02.2008 12:10
 

EVE GİDİNCE NE YAPACAĞIM DİYE DÜŞÜNMEYECEĞİM :)

Havva 
 30.05.2007 16:23
Cevap :
Afiyet olsun Havva Hanım:) Bizimkiler de çok severler şakşukayı. Sevgilerimle :)  31.05.2007 10:06
 

Şakşuka hımmmm mis gibi koktu bir bardak da çay olsa yanında ne güzel olurdu..

Meral Yağcıoğlu 
 29.05.2007 10:45
Cevap :
OOOO, Şakşukanın kokusu oralara kadar geldiyse ne mutlu bana Meral Hanım:) Çok teşekkür ederim, güzel yorumunuz ve paylaşımınız için. Günün birinde çay içmek de kısmet olur inşallah. Sevgilerimle  29.05.2007 11:20
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 157
Toplam yorum
: 1552
Toplam mesaj
: 264
Ort. okunma sayısı
: 1651
Kayıt tarihi
: 12.10.06
 
 

İstanbul doğumluyum ama 20 yıldır Antalya'da yaşıyorum. 3 yaşında bir oğlum var ve eğitimciyim. Kend..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster