Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '07

 
Kategori
Kültürler
 

Sakura sakura

Sakura sakura
 

Japonyada baharın gelmesiyle beraber agaçların açtığı taze çicekler gibi insanlarda hayatlarında yeni bir sayfa açıyorlar. SAKURA(BAHAR) Japonyada çok derin anlamların karşılığına denk geliyor . Bu nedenle geleneksel Japon müziğinin içerisindede sakura diye başlayan bir çok şarkı bulabiliyorsunuz. Gerçekten Japonyadaki sakura göz kamaştırıcı .

Nehirlerin kenarina diktikleri sayisiz Kiraz agaclari ve bu agaclarin bahar ciciekleri insani dinlendirmeye yetiyor. Ayrica Japonlarin, Hanamini dedikleri ve yeni bahar acmis agaclari gormek icin akin ettigi nehir boylarindaki kalabalik ve saticilar olaya bir panayir havasi katiyor. Bazi ailelerin bu agaclarin dibinde oturup bereberlerinde getirdikleri bento adini verdikeri yiyeeckleri yemeleri ve eglenmeleri ise karmasik ve siradan sehir yasamini sevecen ve sicak bir kir yasamina dondurmeye yetiyorda artiyor bile .

Bu hafta sonu bende Sakura gormek icin disariya ciktim ve yuzlerce sakura fotografi cektim bunlarin icerisinden hosuma giden bir tanesini de sizinle paylasmak istedim

Umarim hosunuza gider .

sevgilerle

 
Toplam blog
: 3
: 478
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

Yaradanı sevrim yaradandan ötürü... Sevgide serbesiyet saygıda mecburiyet vardır...