- Kategori
- Kahvaltı
Salamlı Gül Böreği
Pamuk gibi yumuşacık gül böreğimin tarifi... Kahvaltı sofrasının salamı gül böreğinin içinde... Çay yareni lezzet...
Malzeme: 3 yufka 3 çorba kaşığı yoğurt yarım çay bardağı sıvı yağ 3 adet yumurta (bir adet sarısı ayrılır üzeri için) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi içi: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 sivri biber 1 iri domates 150 gr salam, 1 tatlı kaşığı salça
Üzeri için: çörek otu-susam
Yumurtaları, yoğurdu, kabartma tozunu ve sıvıyağı bir kapta karıştıralım.
Diğer tarafta tavaya 2 çorba kaşığı yağı bırakalım ısınınca çok küçük doğranmış sivri biberleri katalım kavuralım. Biberler yumuşamaya başlayınca küp küp doğranmış salamları katalım, çevirelim küçük doğranmış suyu alınmış domatesleri katalım karıştıralım ardından salçayı ilave edelim salçanın kokusu çıkınca ocağı kapatalım soğumaya bırakalım.
Yufkaları bölelim böreği iri severseniz dörde bölün, küçük severseniz altıya bölün. Ben dörde böldüm. Yufkanın üzerine hazırladığım yoğurtlu harcı fırça yardımıyla her yerine sürelim.
Salamlı harcımız yufkanın geniş kısmına koyup rulo şeklinde katlayalım ve gül şeklini verelim. Yağlanmış tepsiye dizelim.
Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısına bir parça süt, bir tutam toz şeker, bir miktar sıvı yağ katıp karıştıralım böreklerimizin üzerine sürelim. Üstünü çörek otu ve susamla süsleyelim.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirelim.
Afiyet olsun