- Kategori
- Yöresel Yemekler
Salatalık ve kabak kabuklarından yemek
salatalık ve kabak kabuklarından yemek (görsel netten alıntı)
Tokat yöresine ait sebze kabuklarından yapılan bir yemek, çok nefis tadı var.
YAPILIŞI
1kg yeşil kabak ve salatalık, kabukları yıkanır soyulur. İç kısımları ayrıca değerlendirilir. Her iki sebzenin kabukları kare, kare doğranır. 2 baş soğan, 4 diş sarımsak küçük, küçük doğranır, tavaya 2 kaşık sıvı yağ konarak doğranan soğan ve sarımsak kavrulur. Üzerine doğranan sebze kabukları eklenir birlikte çevrilir. 1 avuç yıkanmış pirinç veya bulgur ilave edilerek hepsi birlikte karıştırılarak pişerken 2 adet yıkanıp soyulmuş ve küçük, küçük doğranmış domates, yarım kaşık salça, önceden yıkanıp doğranmış yarım demet maydanoz, yarım demet nane, yarım demet dereotu ince ince kıyılarak konulur. İsteye bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon konularak çok kısık ateşte pişirilir. Yerken üzerine isterseniz sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ