Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Salep nasıl hazırlanır ve salebin faydaları...

Salep nasıl hazırlanır ve salebin faydaları...
 

Malum kış gelip kapıya dayandı…

Kış aylarının kendine özgü yiyecek ve içecekleri vardır. Tabi keseye göre!

Ülkemizde 40 milyon kişi açlık sınırının altında bir gelirle yaşıyorsa, kışın ne yiyip içeceğini kararlaştırmadan ziyade, ne bulursa yiyecek diyenler haklılar!

Ancak sağlıklı bir toplum olmak için de bazı yiyecekleri zamanında tüketmek gerekiyor.

Soğuk kış günlerinde ihtiyacımız olan sağlık deposu sıcacık bir bardak salep olabilir!

Tarçının faydalarını çok iyi biliyoruz; bunun bir de saleple birleştiğini düşünsenize!

Mükemmel bir lezzet ve kış hastalıklarına karşı özel bir koruma...

Bakın bir bardak tarçınlı salepte ne mucizeler gizli!

Soğuk günlerde içinizi ısıtarak soğuk algınlığına karşı direnci arttırır.

Bağırsakları çalıştırır, hazmı kolaylaştırır.

Öksürük ve bronşite karşı faydalıdır.

Zihinsel gücü artırır.

Kalbi kuvvetlendirir.

Regl düzenler ve ağrılarını azaltır.

Cinsel gücü artırır.

Oldukça doyurucu içeriği sayesinde uzun süre tok tutar.

Boşaltım sistemi, hastalıklarında tedavi edicidir.

Soğuk algınlıklarına ve öksürüğe karşı etkileri halk arasında çok eski dönemlerden beri bilinmektedir.

Sürgün tesiri için, yaşa göre 1-3 gram salep, yemek üzerine ekerek bir defada alınır.

Diğer faydalan için 1 litre kaynar suya veya süte beş gram konularak karıştırılır ve ateşten indirilir. Biraz dinlendirdikten sonra sıcak sıcak içilir.

Fazla kaynatılırsa kokusu uçar ve te­siri kalmaz.

Üzerine tarçın ekerek tesiri artırılır.

Tarçın ekerek içmek, kan şekerini de dengeler…

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..