Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

SALGIN VE DAVRANIŞ TARZI

2020 yılı zor başladı. Covid-19 ile tüm dünyada ölümlere yol açan Koronavirüsden korunmak için bir dizi tedbir alındı. Sokağa çıkma yasağı, kalabalık ortamlarda maske takılması, kolonya, el dezenfaktanı herhalde 2020 deyince aklımıza ilk gelecek olgular.

İş yerlerinin vardiyalı ve dönüşümlü çalışma uygulamaları gibi ilk kez karşılaştığımız durumların ardından virüs tedbirleri kademeli olarak nispeten esnetildi ve eski mesai sistemine geri dönüş yapıldı.

İşe giderken toplu taşıma, servis veya şahsi araç kullanan insanlar kendince aldığı tedbirlerle tedirgin bir halde hayatını sürdürüyor. Virüs tehlikesine karşı tedirgin ruh haline bürünen, asabileşen insanların sayısı haliyle artıyor. Sıcak yaz günlerinde maske takan insanlar bunaldıkça gerginleşebiliyor ister istemez. Gerginlik asabiyete, öfke patlamalarına, tartışma ve çatışmalara dönmesiyle beraber pek de hoş olmayan manzaralarla karşılaşıyoruz.

Geçenlerde sabah haberlerinde benzer bir olayı izleme olanağı buldum. Metro turnikesindeki güvenlik görevlisi toplu taşımaya maske takmadan binmek isteyen bir genç kızı uyarınca ortalık birdenbire elektriklendi. Sıcak ve bunaltıcı havada maskesi ve üniformasıyla belki de uzun süredir ayakta duran güvenlik görevlisine kırıcı, aşağılayıcı hakaret içerikli sözler savuran genç kız hızını alamadı ve olayı görüntüleyen kameramana da sözlü sataşmada bulundu. Genç kızı uyaran güvenlik görevlisi polis çağıracağını söyleyince ortam iyice gerildi. ‘’Sen de kimsin?, Seni buraya kazık gibi dikmişler, Polis de kim?’’ gibi sözler söyleyen genç kız sakinliğini ve efendiliğini muhafaza eden güvenlik görevlisine ‘’Sen önce bir kadınla nasıl konuşulmasını öğren’’ diyerek kendini gülünç bir duruma düşürerek kabul edilemeyecek bir üslupla bezenmiş sözlü şiddetini noktalayarak maskesini takmadan metroya bindi.

Hepimiz zor zamanlar yaşıyoruz. Bu bunaltıcı süreçte mümkün oldukça sakin kalarak, karşımızdaki kişilerinde zorlandığını hatırlayıp saldırganlıktan uzaklaşarak ve bencilliği kendimize hak görmeden hareket edersek insanın sabrının sınırlarını zorlayan bu dönemi bir nebze olsun kolaylaşacağı düşüncesindeyim

 
Toplam blog
: 93
: 87
Kayıt tarihi
: 25.02.19
 
 

     TCDD'de makine mühendisiyim. Sanatın iyileştirici gücüne inanan bir insanım.    ..