Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Salgından korunmak için

Salgından korunmak için
 

Salgından Korunmak İçin


Dursunbey Sağlık Grup Başkanı Dr. Hakkı ÖZÇOBAN, son günlerdeki ilçede görülen mide ve bağırsak enfeksiyonlarından korunmak için yapılması gerekenler hakkında bir bildirge yayınladı.

Dursunbey'de geçtiğimiz günlerde yaşanan salgından korunmak için bir bildirge yayınlayan Sağlık Grup Başkanı Dr. Hakkı ÖZÇOBAN, içme sularından kaynaklandığı tahmin edilen ancak tahlil sonuçları gelmediği için henüz kesinleşmeyen salgının sonuçların gelmesi ile netlik kazanacağını bildirdi.

 

MİDE BAĞIRSAK ENFEKSİYONLARINDAN KORUNMAK İÇİN

 

Bilindiği üzere bağırsak enfeksiyonları kolay uygulanabilir temizlik tedbirleri ile engellenebilir ve ulaşabilecek salgınlardan korunabilir. Bu sebeple hasta ve hasta yakınlarının aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

 

- Sularımızı kaynatarak içelim ya da kapalı ambalajda hazırlanmış su kullanalım. Güvenli olduğundan emin olmadığımız suları kullanmayalım

- Yiyeceklerimizi iyi pişirelim. Yeşillik ve salataları hazırlarken malzemeleri güvenli olduğunu bildiğimiz sularla iyice yıkayalım.

- Tuvalet temizliğine azami özen gösterelim ellerimizi temiz tutmak için sabunla (mümkünse sıvı sabunla) daha sık yıkayalım.

- Ev halkından hastaların bakımı sırasında, kusmuk ve dışkıları ile temas etmeyelim. Tuvaletlerimizi çamaşır suyuyla, elbiseleri deterjanla ellerimizi sabunla yıkayalım.

- Açıkta satılan yiyecekleri tüketmeyelim. Güvenliğinden emin olamadığımız yelerden yiyecek alışverişi yapmayalım.

- Sabun (tercihen sıvı sabun) bulunmayan ve temizliği yeterli olmayan kamuya açık tuvaletleri kullanmayalım. 

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..